Kops

Thursday, June 01, 2006

KOPSIN KANSSA KAHVILLA

.

Kahvikuppi käteen vaan. Rentoutukaa. Kops jakelee evästyksiä ja eväitä tähän päivään. Seisova pöytä odottaa. Se seisoo vaikka te istutte.

- “Mitä kuuluu?”
- “Kaikki mitä kovaa puhutaan.”
- “Oletteko kuuro?”
- “Juu, siinä on kahvi ja puuro.”

Kaveri kuulee paremmin jos et huuda. OLE HILJAA! HYS!

Ihmiset uskovat mitä tahansa jos kuiskaat sen heille.

Sitä kuusta kuuleminen jonka juurella asunto. (Mitähän sekin tarkoittaa?)

Kenellä on korvat se kuulkoon. (Vaikea kyllä kuvitella muutakaan keinoa.)

Ottakaa vielä kolmaskin rinkeli. Ei meillä lasketa.

Ai mitä? Ettäkö isoäitinne kävi kiertokoulun väärin päin? Ja luki katekismusta pyhäkoulussa lauantaisin? Ettette nyt väistä muurin ja muista väärin?

No sehän nyt oli että peruskoulun kokeessa kysyttiin “Mitä kuuluu Fennoskandiaan?” ja poikanne vastasi “Kiitos hyvää”. Ei kai siitä voi muuta kuin antaa täydet pisteet.

Kiitos käynnistänne. Olipa mukava kahvihetki. Ei voi kuin parempaa pyytää. Ja nyt ulos joka sorkka. Aion tehdä musteläikkätestin pöytäliinan kahvitahroista.

(Saattelee porukan ulko-ovelle kuuluisalla kepillään sojotellen ja napautellen.)
.

12 Comments:

 • Kiitos kaffista - jään odottamaan testin tulosta... ;-)
  -gs

  By Blogger gnothi seauton, at 8:17 AM  

 • Ilmeisesti teet musteläiskätestin itsellesi? Kertooko tietyn henkilön jättämä kahviläiskä jotain siitä, mitä mieltä olet kyseisestä henkilöstä. Kopsin kahvitahratesti. ;)

  Piti käydä ihan katsomassa mitä Rorschachin musteläiskätestistä on sanottu. Hahmopsykologian testeihin tuo kuulunee omana osanaan. Tuollaiset testit ovat pahimmillaan vaarallisia, kun niillä pyritään esim. selvittämään oikeasti ikäviä asioita, joita en viitsi tässä edes mainita. Esimerkiksi jos näkee jotain pahaa tai epämiellyttävää läiskässä, joka Rorschach & cumppaneiden mielestä edustaa seksuaalisuutta, niin siitä voi vetää joitain johtopäätöksiä. Hohhoijaa.

  Muuten kyllä niitä läiskiä on kiva katsella ja antaa mielikuvituksensa lentää.

  By Blogger Tony, at 8:51 AM  

 • No testi epäonnistui täysin. Testasin lähtevätkö kahvitahrat musteella, mutta piti heittää koko pöytäliina menemään.

  Niin, Tony, olen samaa mieltä noista mainitsemistasi testeistä. "Hohhoijaa" sanoo kaiken. Vaikka kyllähän joku hyvä ja viisas tutkija saattaisi osata arvokastakin tietoa niistä saada.

  Tai sitten vain arkipsykologiassa soveltaen, eli kuuntelee mitä joku selittää tahroissa näkevänsä ja arvioi sitten sitä ihmistä kuulemansa perusteella. Ihan niinkuin muutenkin arvioimme kanssaihmisiä sen perusteella mitä he sanovat ja millainen asenne on elämään ja toisiin ihmisiin. Onko kiva ihminen. Onko hyvis vai pahis. Marisija vai positiivinen. Und so weiter.

  By Blogger Kops, at 1:56 PM  

 • Sitä kuusta kuuleminen... - viittaa muistini mukaan pyhään puuhun ja haltijauskoon. Kullakin talolla oli oma pyhäkköpuunsa, jonka koskemattomuutta varjeltiin.

  'Kenellä on korvat se kuulkoon' on lainaus Jeesuksen sanoista evankeliumissa.

  By Blogger Tuomo Lindgren, at 5:23 PM  

 • Raamatussa ja muissa pyhissä kirjoituksissa on valtavasti viisaita sanoja ja kertomuksia, mutta niiden tulkinta- ja toteutuspuoli vaihtelee suunnattomasti, ja tavalliselle ihmiselle tulee kovastikin päänvaivaa kun yrittää käsittää. Niinkuin nyt se Martta ja Maria kertomuskin, joka Ajatusvirtaa ja Hahmoa askarrutti heidän blogeissaan ja sai kommentointia aikaan. Ihminen osaa yleensä katsoa omalta kannaltaan, mutta laajempi keskustelu tuo uusia ulottuvuuksia asioihin, jos kuuntelemme. "Kenelle on korvat se kuulkoon" älköönkä vain itse paasatko. Heh.

  By Blogger Kops, at 9:32 AM  

 • Tulin tänne asti kiittämään lämpimistä sanoistasi siltä varalta, ettet eksy kommenttiboksiini. Kiitos. *hali*

  By Blogger Sebastian, at 11:19 PM  

 • Kävin minä laatikossasikin, Sebastian, vaikka joskus on eksymisvaara kun vaihtelet blogin nimeä ja ulkoasua :) Kunhan tulet aina hakemaan niin ei eksytä blogimaailmassa. Hali itsellesikin.

  By Blogger Kops, at 11:50 AM  

 • Ro yhdistettynä moneen muuhun ns. projektiiviseen testiin antaa kyllä tietoa ihmismielen piilopuolesta. Toisaalta on niin, että tulkinta ilman hoitosuhdetta on veetuilua, joten varovaisuutta.

  Omien mielikuvien ja unien tutkaileminen on vallan hyödyllistä, joskin suurin osa vaikkapa unista on jätemyllyn prosessin kuvausta ja vain pienellä osalla unimateriaalista on piilotajuinen symboliarvo.

  Usein tulkinta on sitäpaitsi itsestään selvä; huoli, haave tai pelko jostain siellä kummittelee.

  By Anonymous OK, at 4:53 PM  

 • Kiitos, ok, aiheellisesta kommentistasi. Tosi on että tieto ja tutkimustulokset vaativat eri kokeita ja lähteitä. Ihminen on kaiken kaikkiaan niin vaikea ja monimutkainen tutkittava, että varovaisuus on paikallaan kuten sanot.

  Täällä Kopsin kabinetissa sovellamme enimmäkseen vain arkiterapiaa ja tervettä järkeä, - hehe - mutta kun kaikilla on OMASTA mielestään tarpeeksi järkeä vaikka sitä ei niin paljon olisikaan, tuloksena on mielenkiintoisia keitoksia, joita on toisinaan helppo niellä, toisinaan ei. Mitä useampi kokki, sitä maukkaampi soppa?

  By Blogger Kops, at 11:41 AM  

 • Sitä kuusta kuuleminen -sanonta kyllä ymmärtääkseni tarkoittaa sen sääntöjen noudattamista ja tahtoon mukautumista, jonka "luona" asuu, esim. lapset tottelee vanhempiaan.

  By Anonymous Anonymous, at 11:20 PM  

 • Kiitos Anonymous,

  Joku muukin kertoi tuontapaisen tulkinnan minulle sähköpostitse. Pitää mukautua sen tahtoon joka meitä suojelee, siis kuusi edustaa kai sitten suojelijaa tuossa sanonnassa. Siihen sopii hyvin ajatus että lapset tottelevat vanhempiaan.

  By Blogger Kops, at 6:58 PM  

 • Kuusi, jota kuuleminen, on se jonka juurella mökkimme. Kuusi suojelee, antaa varjoakin, mutta kun se alkaa ritisten kaatua, paras on pelastautua. Kun elephantit katkovat kahleensa ja juoksevat vuorille, on parasta uskoa tsunami-varoitukset.

  By Anonymous sikuri, at 6:47 AM  

Post a Comment

<< Home