Kops

Friday, June 09, 2006

HYVÄN UNEN MERKITYS

.


Aamiaisesta se alkaa. Terveet elämäntavat. Terve sielu terveessä ruumiissa. Virkeä aamuhetki edellyttää hyvin nukuttua yötä.

SEBASTIANIN kanssa eilen juttelin Messengerissä hänen nukkumisvaikeuksistaan. On se vaan niin että ihminen ei ole täysin toimintakykyinen ellei ole saanut nukuttua. Kuulun niihin onnellisiin jotka nukkuvat hyvin mutta toki tulee tilapäisiä häiriöitä, kuten yhtenä yönä kun lokapojat tulivat viemärikaivoja tyhjentämään aamuyöstä ja sitä jyrinää kesti meidän talon vieressä 45 minuuttia. Asumme omakotitalossa. Miksi yöllä? Sitten oli yksi sanomalehden jakaja joka viihdytti itseään pitämällä autoradiota soimassa tuossa kadulla meidän makuuhuoneen ikkunan alla kun jakoi lehtiä.

Kerrostalossa aikanaan riitti idiootteja jotka imuroivat, juhlivat tai vasaroivat yöllä. Nykyään ei kuulu viereisistä taloista imurointi, mutta muuta melskettä satunnaisesti naapureiden pihoista ja kadulta kun koiria ulkoiluttavat ihmiset kohtaavat toisiaan yöllä, eli klo 21 - 01, ja vaihtavat kuulumisia kaikuvalla äänellä. Se on huvittavaa.

Suurenmoinen tunne aloittaa päivä loistavasti nukutun yön jälkeen. Nukuin eilisillan kello yhdeksästä aamun puoli viiteen. Hyviä unia toivotan kaikille, mutta samalla totean että unettomuus on maailmanlaajuinen yleinen ongelma. Harmi.

Minut tavoittaa paremmin toisesta blogistani RITA MENTOR, mutta käyn joka päivä Kopsissa, vaikka en aina saa aikaiseksi kirjautua ja vastata kommentteihin.
.

5 Comments:

 • Hyvä uni on lahja. Mieheni pystyy nukkumaan vaikka mitä tapahtuisi vieressä. Mikään ääni ei herätä häntä - paitsi vaimon karjaisu aamulla.

  Itse olen nukkunut pätkittäin tällä viikolla lihassärkyjen vuoksi. Ei silti väsytä. Lihaskipu on tervettä kipua, se tulee kun raataa itsensä väsyksiin kasvimaalla. Liikunta on terveellistä, se vähentää unen tarvetta. =D

  By Blogger Ajatusvirta, at 9:20 AM  

 • Ajatusvirta,

  Ajattelin juuri sinun puutarhaurakoitasi kun totesin että omassamme pitäisi kitkeä ja karsia. Jospa menisinkin hetkeksi pihatöihin lihaskipuja hankkimaan. Kiitos inspiksestä :)

  By Blogger Rita, at 2:10 PM  

 • Sopiva määrä liikuntaa alkuillasta parantaa unen laatua - näin minulla.

  Unentarpeeni vaihtelee - välillä voi olla jakso, jolloin pärjään 6-7 tunnilla ja välillä tarvitsen 8-9, jopa 10 tuntia.

  Päiväunet ovat hieno keksintö - kyllä ne siestaa viettävissä maissa tietävät... Olen vuoden alusta ollut koti-isänä ja kun tyttö on ottanut päiväunet iltapäivällä, olenpa minäkin monesti nukahtanut tytön viereen.

  -gs

  By Blogger gnothi seauton, at 3:38 PM  

 • Huomenta. Käväisin täällä vilkaisemassa blogiasi. Mukavaa päivänjatkoa. ;)

  By Blogger Myy, at 8:54 AM  

 • Hei uusi tuttavuus Myy,

  Tulen lukemaan sinua tarkemmin. Nyt kävin vasta nopeasti vilkaisemassa ja toteamassa että kivan näköisiä lapsia ainakin oli :)

  By Blogger Kops, at 6:54 PM  

Post a Comment

<< Home