Kops

Saturday, May 06, 2006

ÖYKKÄRIT KURIINKaikki ruumiillisen tai henkisen väkivallan uhrit, tai sellaisien lähimmäiset, kuunnelkaa. Älkää asettuko uhreiksi. älkää pienessä älkääkä suuressa. Aina on ihmisiä jotka syystä tai toisesta pyrkivät alistamaan muita. On tyranneja, koulukiusaajia, diktaattoreita, hiekkalaatikon kunkkuja.

Ellette pärjää yksin hakekaa apua. Pelokkaana ja ahdistuneena tuskin osaa itse järkevästi toimia. Kerron arkisen tapauksen esimerkiksi siitä miten ratkaisin yhden uhkaavan tilanteen.

Meitä oli jokunen britti ja finni drinkillä Marskin baarissa. Pöytäämme horjahti humalainen nainen ja istui minun ja englantilaisen ystäväni väliin. Tuttua touhua. Useinkin suomalainen tahtoo nousuhumalassa sönköttää englantia. Iskee sitten kiinni seurueemme ulkomaalaiseen ja pahimmillaan hallitsee koko “keskustelua”. Olimme ajatelleet oman jengin kesken viettää iltaa, mutta joskus toki toivotamme uudenkin tuttavuuden tervetulleeksi ellei ole kovin häiritsevä.

Tämä nainen oli häiritsevä. Vahvassa humalassa ja kun minä sanoin jotain, hän heitti minuun vihamielisen “turpa kiinni” katseen. Ahaa, sekoitin hänen suunnitelmiaan. Ikävämpi juttu. Minun olisi pitänyt väistyä ja istua kiltisti penkissä kun hän omisi Rogerin omaksi yleisökseen. Tyranni. Kehonkieli kertoi uhkaavasta vaarasta. Hänen suupielensä kiristelivät ja vartalo jännittyi vihasta. Jos olisin sanonut vielä muuta olisin kai saanut mustan silmän tai ainakin sähiseviä kiukusta kiehuvia uhkauksia. Puhuminen ei olisi auttanut tuota tilannetta.

Kuunnelkaa nyt tarkkaan.

En tyytynyt tilanteeseen. En hätääntynyt. Kylmän rauhallisesti annoin hänen jatkaa sönköttämistään englantilaiselle ystävälleni. Menin pitkän baarijonon ohi sanomaan baarimikolle että pöydässämme oli vakava tilanne. Rauhallisesti mutta painokkaasti ilmoitin että apua tarvittiin heti.

Palasin pöytään. Nainen mulkaisi minua vihaisesti mutta keskittyi taas Rogeriin, joka alkoi olla melko vaivautunut. Pian paikalle saapui pari rotevaa määrätietoista ihmistä jotka taluttivat naisen ulos. Miehiä tai mies ja nainen. En katsonut, koska en mitenkään nauti edes öykkärien alennustilasta, enkä ole kostonhimoinen luonne. Häiriö poistui. Se riitti minulle.

Jos opettelee säilyttämään itsemääräämisoikeutensa pienessä, sen voi tehdä suuressakin. Silloin kun oma apu ei riitä turvaudutaan ulkopuolisiin.
.


.
ANTAKAA NARSISSIEN KUKKIA, MUTTA KUKISTAKAA NARSISTIT JA LUONNEHÄIRIÖISET.

Tätä blogiani päivitän useammin kuin Kopsia: Rita Mentor

8 Comments:

 • Parhaat ratkaisut ovat yleensä yksinkertaisimpia. Niin kuin tämäkin. Mutta kuinkahan moni olisi tajunnut tehdä saman?

  Olen itse miettinyt juuri tätä asiaa viime päivinä. Onko Suomessa tyypillistä kasvattaa lapset liian itsenäisiksi, niin että ei osata eikä uskalleta pyytää apua kun sitä tarvitaan? Sama vika aikuisilla.

  By Blogger Ajatusvirta, at 8:37 AM  

 • Ilkeät, luonnehäiriöiset ihmiset saattavat olla johtavassa asemassa joissain yhdistyksissä. He ovat juonineet itselleen hyvä aseman. Kukaan ei uskalla vastustaa heitä.

  By Anonymous Anonymous, at 10:39 AM  

 • Minä kokeilin joskus rauhallisella äänellä "Voisitko poistua?". Toimi!

  By Anonymous antti, at 11:50 AM  

 • Mainio kirjoitus! Ihana pörröpää! ;) (käy katsomassa minun uusin kirjoitukseni)

  Minä yleensä annan tuollaisen ihmisen mesota ihan rauhassa ja häivyn takavasemmalle. Ehkä annan periksi helposti? Ehkä en jaksa taistella?

  Ehkä minulla ei ole tarpeeksi vaikutusvaltaa hiljentämään tuollainen ihminen?

  Sillä jos öykkäri huomaa toisen olevan arka ja hyvä kohde, hänhän alkaa syyttämään ja haukkumaan sekä kääntämään tilanne täysin minun syykseni!

  Vaikeaa...

  By Blogger Hahmo, at 11:57 AM  

 • Kirjoituksesi osoittaa juuri sen, miksi sinusta ei ole minkäänlaiseksi terapeutiksi.

  By Anonymous Antti Antelias, at 8:12 PM  

 • Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
  »

  By Anonymous Anonymous, at 3:27 AM  

 • Hmm I love the idea behind this website, very unique.
  »

  By Anonymous Anonymous, at 3:30 AM  

 • Kiitos mielenkiintoinen blogi

  By Anonymous Anonymous, at 7:36 AM  

Post a Comment

<< Home