Kops

Wednesday, May 03, 2006

JUPUKKA VIE ROSKAT

Oveen kolkutettiin. Mitä vinkuraa? Onko ovikello rikki...? Irrotin kädet näppäimistöstä ja pyörähdin tuolissa 90 astetta. Vai onko se suorakulma... mjaa... Noista tuumailuista havahduin kun uudelleen kolkutettiin. Lapsuudentoverini Jupukka Jäpikäinenhän se siellä seisoskeli. On se poika hajamielinen. Ei meillä ole kolkutinta ollut enää vuosiin. Minähän vuonna sen poistimme kun ihmiset eivät osanneet ovikelloa käyttää? Emmehän me koristekolkutinta voi kuulla joka puolelle taloa... Niin hajamielin... mitä? Tullaan, tullaan!

Jupukka seisoi rappusilla tuijottamassa sadevesiränniä, roskapussi kädessään. Aha. Salkku makasi sitten luonnollisesti siellä mihin hänen piti kotoa lähtiessään heittää roskat. Juu. Onneksi minä olen järkevämpää mallistoa, ja onneksi Jupukan kämppä on kävelymatkan päässä. Tartuin häntä käsivarresta, suljin kodin oven takanani ja lähdin viemään häntä kadulle. Hän selitti sadeveden määrää ja kallistumaa ja kulmia samalla kun kävelimme. Kerran hän aikoi kysyä mihin olimmekaan matkalla mutta mainitsin pohtineeni onko suorakulma 90 astetta, minkä jälkeen hän uppoutui trigonometriaan. Ongin hänen salkkunsa roskiksesta, paiskasin roskapussin tilalle, sanoin: “Jaa, jaa, hypotenuusapa hyvinkin.” Ohjailin hänet samaa tietä takaisin meille.

Siitä tuli oikein mukava vierailu kun ensin pääsimme sisään. Olin unohtanut ottaa avaimet mukaan ja jouduin hakemaan vara-avaimen naapurista. En usko että Jupukka edes huomasi koko juttua. Puhdistin aamutossuni jotka jaloissani olin huomaamatta lähtenyt kadulle, menimme sisään ja vietimme monta tuntia yhdessä, lapsuudentoverini Jupukka Jäpikäinen ja minä.

Aiempia Jupukasta kertovia lastuja päivämäärinä

15.11.2005
6.1. 2006
14.1. 2006
16.3. 2006

Olen enimmäkseen tässä osoitteessa: Rita Mentor, mutta Jupukkapostaukset kuuluvat tuttuun tapaan Kops-blogiin. Terveisiä kaikille Jupukan ystäville, esim. Titalle, Leonooralle, Hogsille ja Spirolle.
.

9 Comments:

 • Hei!

  Jupukka on kyllä mielenkiintoinen ihminen... Edelleenkin vaan mietin, että onko hän oikeesti olemassa. =D

  By Anonymous Unenvarjo, at 9:15 AM  

 • Ettei vaan olisikin, wink, wink!

  By Blogger Kops, at 12:43 PM  

 • Jupukka on munkin suosikki! Ehkä koska se muistuttaa niin paljon mua. Taitaapa meistä jokaisesta löytyä pikkuinen Jäpikäinen. :)

  By Blogger Mayatar, at 1:18 PM  

 • Taisitpa osua oikeaan, Mayatar! Meissä kaikissa asuu ehkä myös pieni possu. Röh.

  By Blogger Kops, at 2:47 PM  

 • Oli tai ei niin Jupukka on silti ihan paras. =D

  *kaipaa lisää tarinoita Jupukasta*

  By Anonymous Unenvarjo, at 6:18 PM  

 • Kiitos terveisistä Kopsis. Terveisiä J. Jäpikäiselle.

  By Blogger Hogs, at 8:25 PM  

 • Minussakin asuu pieni Jupukka Jäpikäinen. Mutta sen kun tiedostaa, niin osaa olla roskiksella tarkkana, että heittääkö sinne oikeasti roskapussin vai käsilaukun. :)
  Ihana tarina jälleen.

  By Anonymous Neonilla, at 10:19 PM  

 • Täytynee alkaa painaa jäsenkortteja Jupukka Jäpikäinen fan clubiin.

  By Blogger Kops, at 4:57 PM  

 • Ehdottomasti jäsenkortteja, tilaan heti yhden. Pyydä Jupukkaa astumaan kuvaan, siis kameran eteen, Jupukka. Alan etsiä muita Jupukka-juttuja. Aivan selvästi hän on olemassa.

  By Anonymous sikuri, at 4:30 AM  

Post a Comment

<< Home