Kops

Wednesday, May 03, 2006

HAVAHTUMINEN

Anthony de Mello antaa teoksessaan HAVAHTUMINEN evästystä hyvää elämään. Itsehavainnointi on avain. Pelon tilalle rakkaus. Pois kaikki häiritsevä painolasti, pois negatiivisuus, ulkoaohjautuvuus, riippuvuus, oikea ja väärä ja muut onnellisuuden esteet. Intialaisen jesuiittaveljen opetuksia mietiskellessäni muistan seuraavan vitsin, jonka voi lukea englanniksi täältäkin: RitaMaestra

Tom ja Jim kävelivät viidakossa.
Tom kantoi puhelinkoppia ja Jim rautakankea.
"Hei Tom, olen tässä ihmetellyt että miksi kannat puhelinkoppia selässäsi."
"Ai, se on siltä varalta että leijona tulee vastaan. Pääsen puhelinkoppiin turvaan."
"Entä miksi sinä kannat tuota rautakankea mukanasi?"
"No ihan samasta syystä," Jim vastasi. "Jos leijona tulee, heitän rautakangen menemään ja sitten on paljon helpompi juosta!"

Niin se on. ON HELPOMPI KULKEA KUN HEITTÄÄ TURHAT POIS.
Buddhalaiset munkit heittivät donitsit ja muun maallisen omaisuuden huit häiritsemästä ja kiersivät pelkkä pyyhe päällä kerjuukulhon kanssa maita ja mantuja.

Vaan kepistään ei Arkiterapeutti Kops luovu. Sillä hän kopauttelee herätyksiä. Kops!
.

3 Comments:

  • Voi Kopsukka, noinhan se on! Ja kuinka vaikiaa onkaan koppejaan ja kankiaan hyljätä!

    Olen jo sentään muutaman heittänyt nurkkaan: pahimmat pelot, negatiivisuutta ei ole kai koskaan ollutkaan, itsehavainnointia liikaakin (siis se turha osa pois),ulkoaohjautuvuuttakaan ei niinkään... mutta mun puhelinkoppini on ollut rippukiikkuna keikkuminen.. Kunpa osaisin irrotta enemmän!

    Vastedes muistutan itselleni, kun alan liikaa eläytyä muiden huoliin ja murheisiin, että sehän onkii puhelinkoppini mun, haluanko TOSIAAN sitä kantaa! (marttyyriviitta olen viime aikoina tomutellut ahkerasti)

    By Anonymous tuulisuoja, at 12:38 PM  

  • Hei Tuulisuoja,

    Tyylikäs se sinun blogisi, vautsi!

    Otan mielihyvällä vastaan lempinimen Kopsukka:)

    Niin, sen kun vielä tietäisi varmaksi että mikä sitä turhaa on. Kaikkien on kai se omalta kohdaltaan päätettävä. Usein huomaa vasta jälkikäteen oliko oikea vai väärä päätös.

    By Blogger Kops, at 2:55 PM  

  • Hyvä Kops, kiitos ettet pahastunut lempinimittelystä. ;o)

    Turhaa on aivan liikaa. Suurin osa on turhaa kanniskeltavaa, syyllisyyksiä, menneisyyteen tai tulevaan tuijottelua. Mitäänhän ei täältä mukaansa saa.

    Mutta jos on rakkautta saanut ja antanut, se ei ole koskaan hukkaan mennyt. Eikä se puhelinkoppiin mahtuisikaan, eikä rautakangella vääntyisi, se rakkaus. ;o)

    By Anonymous tuulisuoja, at 4:47 PM  

Post a Comment

<< Home