Kops

Monday, March 27, 2006

TAAS YKSI “OPTIMISTI”

Juttelin ystävän kanssa. Hän kertoili kotinsa keittiöremontista ja sanoi kaiken olevan valmista arviolta ensi kuun loppuun mennessä. Häntä epäilytti ammattimiesten arvio mutta eipä kannattanut aviomiehelle sanoa, jotta mies ei nimitä pessimistiksi. On ilmeisesti isokin optimismin puolesta puhuja.

Taas yksi! Miten ihmiset luulevat että optimismi merkitsee katsomusta jonka mukaan kaikki on aina hyvin ja tulee aina olemaan hyvin? Optimisti on sinisilmäinen hömelö joka katselee maailmaa ruusunpunaisten lasien läpi?

Eihän optimismi merkitse tosiasioiden kieltämistä. Ei se sulje pois realismia ja tervettä järkeä. Minusta optimisti on ihminen joka luottaa siihen että kaikki järjestyy vastoinkäymisistä huolimatta. Vastoinkäymisten kohdatessa etsitään ratkaisut ja toimitaan kulloisenkin tilanteen pohjalta. Vastoinkäymisiä ja koettelemuksia meidän tiellemme tulee. Siitä ei ole pienintäkään epäilystä.

When the going gets tough the tough get going.

Parhaimmillaan vastoinkäymiset kasvattavat ja lujittavat luonnetta. Niistä oppii. Eikä niitä tarvitse yksin kestää. Jaettu kuorma on puolitettu kuorma.

1 Comments:

  • Eteenpäin ja ylöspäin. Hidastetaan mutkissa ja vedetään henkeä ylämäessä. Astutaan tarvittaessa askel taaksepäin mutta ei taannuta.

    Tervetuloa ja tervemenoa uuteen blogiini Rita Mentoriin. Eilen pystytetty. Ilmoitan blogilistalle kun ehdin.

    By Blogger Rita, at 9:33 AM  

Post a Comment

<< Home