Kops

Friday, March 24, 2006

SOL LUCET OMNIBUS

Sol lucet omnibus. Äh kun tuo aurinko taas paistaa ja häikäisee bussissa istuessa.

Aurinko paistaa kaikille, joo joo. Rikkaille ja köyhille. Se lienee ajatuksena. Uskontokin on kaikille. Siinäkään ei raha ratkaise tai vaikutusvalta, ei mikään maallinen. Robin Hood, sankarimme, otti rikkailta ja antoi köyhille. Jaa mutta eikös ne köyhät sitten olleet rikkaita? Ryöstikö Robbie boy sitten heidät?

Musikaalisuus ja kaikki muut hengen lahjat eivät jakaudu yhteiskuntaluokkien mukaisesti. Näitä syntyjä syviä pohtiessani haluan tähdentää yhtä seikkaa joka nousee kaiken muun edelle. Latinan ääntäminen.

Sol lucet omnibus. Latinan c lausukaatten k-äänteenä. Jos ystäväni Spiro (äännetään spairou) osuu paikalle hän saa paniikkikohtauksen kuullessaan sol luuset omnibus. Älkää ihmeessä ryhtykö runoilemaan keskiajan latinan ääntämisestä tai mistään. Sanotte vaan luket ettei käy huonosti.

Mainitsin juuri Jupukka Jäpikäiselle puhelimessa tuon ajatuksen että Sol lucet omnibus. Voi struzzin jalat! Jupukka antautui pitkään yksinpuheluun siitä miten maapallolla aurinko paistaa eri osissa. Siellä se poika pulisee vieläkin. Minulla on puhelin auki pöydällä. Kuulen sieltä pientä ininää. Kun se loppuu palaan paikalle muina naisina.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home