Kops

Tuesday, March 07, 2006

SANAVALINTA

Nauroin ystäväni Charlottan kanssa juttua jonka olin lukenut naisten ja miesten viestinnästä ja hänelle kertonut. Esimerkkitapauksessa vaimo pisti ämpärit kesämökin oviaukkoon ja sanoi miehelleen: “Käypä katsomassa onko kaivossa vettä.” Hän tarkoitti: “Toisitko minulle vettä kaivosta?” Mies teki juuri sen mitä pyydettiin, ja tuli ilmoittamaan että vettä oli. Tervetullut tieto hellekesänä. Vaimo suuttui. Tuo on yksi melko yleinen tyyppiesimerkki naisen ja miehen erilaisesta viestinnästä. (Älkää vaivautuko kommentoimaan yleistämisestä. En sanonut tyypillinen, hyvin yleinen enkä edes yleinen, vaan melko yleinen. Todistajia löytyy tarvittaessa.)

Charlotta meni vanhempiaan tapaamaan ja halusi hauskuttaa isäänsä samaisella jutulla. Hän aloitti näin: “Minulla on yksi juttu naisten ja miesten psykologiasta...” Isä keskeytti hänet päättäväisesti: “Psykologia on semmoista turhaa höpötystä.” Eipä siihen sitten voinut mitään sanoa.

Arkiterapeutti Kops ehdotti että kokeilee seuraavalla kerralla kertoa saman jutun ilman esipuheita, minä Charlotta sitten tekikin. Isä nauroi jutulle mahdottomasti ja kertoili kavereilleenkin.

Juttuni ydin ja opetus on tämä: Ellet onnistu yhdellä tavalla, kokeile toista. Kops!

8 Comments:

 • Hauskoja juttuja! Tämä on mahdottoman kiinnostava teema ja olen tietty siitä itsekin kirjoittanut, jos saan vinkata ja linkata lukihuvitukseksi: http://kaura.blogspot.com/2005/09/kommunikaatioharjoituksia-mars-venus.html

  By Blogger Kaura, at 10:04 AM  

 • Hui! Äsken täällä oli postaus hävinneistä sähköposteista, mutta nyt se on hävinnyt. Pelottaa.

  By Blogger Antti, at 10:18 AM  

 • Kaura, olisin lukenut mutta en päässyt tuohon osoitteeseen. Hauskaa että teema on sinusta kiinnostava, koska olen viestintäalalla ja juttua riittääääää.

  Antti, jessus sentään, olitpa nopea. Postaukseni ei ollut varmaan viittä minuuttia täällä kun sain sähköpostini taas toimimaan ja lakkasin hätäilemästä. On se karmea tunne kun teen duunia meilitse, esimerkiksi englannin nettikurssin tehtävät ja ratkaisut kulkevat meilitse, samoin Kopsin terapiapalvelut niitä tarvitseville lähimmäisille.

  Niin, aamuisessa hätäpostauksessani ilmoitin että sähköpostini eivät toimineet.

  By Blogger Kops, at 12:48 PM  

 • Joo, kappas, linkki taisi mennä rikki. Tässä lyhennettynä sama:
  http://tinyurl.com/kdrzq

  By Blogger Kaura, at 3:06 PM  

 • Suurkiitos, Kaura! Se kirjoitus oli ihan nappiin just niin kuin se on! Sanon ties monennen kerran tässä blogissa Wiion sanat että "Viestintä ei yleensä onnistu, paitsi sattumalta".

  Olen itsekin postannut samantapaista, en nyt vain jaksa etsiä takaperin. Taidanpa tosiaan postata lisää tulevaisuudessa.

  By Blogger Kops, at 4:43 PM  

 • Kommunikaatiosta riittää blogattavaa - ja muuta kommmunikoitavaa! :-)

  By Blogger Kaura, at 6:08 PM  

 • Hyvä neuvo, varmastikin toimiva. Jos vain innostusta riittää. Joskus toinen ihminen vain onnistuu loukkamaan niin pahasti, ettei tee mieli yrittää uudestaan, vaikka itsellä olisi kuinka paha mieli.

  By Blogger elvenroot, at 7:13 PM  

 • Elvenroot,

  Totta puhut! Jotkut eivät ole edes yrityksiemme arvoisia. Jos on tarpeeksi monta kertaa yrittänyt oppii varmaan jo omassa mielessään punnitsemaan kannattaako enää yrittääkään. Ja sitten taas on niitä tapauksia jolloin yrityksemme palkitaan. Eipä noita tiedä ennen kuin kokeilee. Sukulaisten kanssa on joskus vaikeaa, kun pitää velvollisuutenaan aina vaan yrittää uudestaan. Vieraat ihmiset on helpompi heittää sikseen, vaikka jo heti ekan yrityksen jälkeen jos pahasti tulee nenille.

  By Blogger Kops, at 7:06 AM  

Post a Comment

<< Home