Kops

Friday, March 10, 2006

MIEHET

Luin juuri Hurinan viimeisimmän postauksen. Samalla huomasin päässeeni hänen sivulinkkeihinsä. Se on kuin sulka hattuuni. Tarpeellinen lisä pituuteeni. Ilman sulkaa olen vain 155 cm pystysuorassa.

Hurina oli julistanut miestenpäivän. Mukava idea. Eilen ajattelin samaa naistenpäivää ajatellessani. Minulle tuli aikanaan yhtäkkinen muutos ajatteluun luettuani miesten sielunelämästä. Aloin arvostaa vastakkaista sukupuolta tavattoman paljon manuaalin luettuani. Olin käsittänyt monta miehistä piirrettä väärin. Pidin itsekkyytenä sitä kun miehet eivät naisten tavoin työpaikalla olleet valmiita tarjoamaan toiselle apua. Heti kun sain kirjasta tiedon että miesten maailmassa on tapana kunnioittaa toista sillä että antaa apua vasta kun toinen sitä pyytää eikä aikaisemmin, jotta ei loukkaisi, näin asian uudella tavalla ja miehet saivat kunnioitukseni. Miehenhän kuuluu selviytyä ja suoriutua itse. Se on tärkeää miehen itsetunnolle. Naiseuteen taas kuuluu auttaminen ja yhteistyö.

Monta muutakin toiselle sukupuolelle ja omalleni ominaista piirrettä luin manuaalista ja ymmärrykseni heräili. Pystyin arvostamaan sekä miehiä että naisia uudella tavalla siitä pitäen. Jos on tietoinen toisen sukupuolen ajattelutavoista pystyy paremmin yhdistämään voimavaroja ja opettamaan ja selittämään toiselle omiaan.

En sanonut edellä että kaikilla miehillä on samat ajattelutavat ja kaikilla naisilla samat. Älkää kommentoiko yleistämisestä ikään kuin yleistäminen ei olisi missään oloissa sallittua ja tarpeellista. Antakaa rakentavia kommentteja. Ehkäpä intoudun kertomaan lisää miehistä - ja naisista - ja yksilöistä.

2 Comments:

  • heh, meinasinpa juuri kirjoittaa ärtyisän kommentin sukupuolista, mutta enpä kirjoitakaan ; )

    etsin sen sijaan rakentavasti ensi kerraksi sinulle jonkun post-gender-kirjan, jota sitten suosittelen.

    By Blogger Miss Foxy, at 4:18 PM  

  • Ei kannata ärtsyyntyä. Tämä on hyvä keskustelunaihe. Naiset ja miehet on ikuinen aihe, joka muovautuu sukupolvesta toiseen ja kulttuurista toiseen. Siinä kulkee aina vierellä yksilöiden erot. Kaikkiin eroihin on myös suhteutettava samankaltaisuudet. Hyvin helposti ollaan heittämässä keskusteluun että ihmiset ovat erilaisia. Siitä puuttuu se puoli että ihmiset ovat myös samanlaisia.

    By Blogger Kops, at 4:39 AM  

Post a Comment

<< Home