Kops

Wednesday, March 01, 2006

MIEHET OVAT MARSISTA, NAISET VENUKSESTA

Parisuhdeterapeutti John Gray mullisti maailmaa opettamalla naisia ja miehiä ymmärtämään toisiaan. Hänen kirjansa Men Are From Mars Women Are from Venus antoi rakastavaisille ja aviopareille keinoja parantaa viestintää ja niin ollen koko suhdetta. Sitten kun vielä saisi ihmisiä lukemaan kirjoja. No teidän ei tarvitse. Pikaterapeutti Kops tiivistää. Nimeni oli ennen tiivistämistä Kopotikopotikops.

Aika paljon vaikeuksia syntyy siitä kun yrittää tulkita toisen sanomisia ja käyttäytymistä oman sukupuolensa näkövinkkelistä. John kuunteli pariskuntia vastaanotollaan ja alkoi tajuta miten huonosti naiset ja miehet ymmärsivät toisiaan. Ihan samat valitukset toistuivat. Naiset valittivat että miehet eivät kuuntele. Miehet sanoivat etteivät he olleet tajunneet että avioliitossa oli mitään vikaa., tai miehet sanoivat että heitä ei ymmärretä ja arvosteta. Naiset kokivat myös että heitä ei arvosteta. Naiset valittivat usein sitä että mies ei koskaan sanonut rakastavansa heitä.

Kops antaa nyt tänään vain yhden esimerkin. Tästä on tietenkin poikkeuksia, mutta on yleistä että nainen odottaa helliä, tai edes hyväksyviä SANOJA. Miksi mies ei koskaan kerro rakastavansa vaimoaan? Samaan aikaan joka hiivatin päivä mies kertoo rakkaudestaan tuhansin tavoin TEKEMÄLLÄ TEKOJA naisen puolesta, käymällä työssä hakemassa elatusta perheelle, lapioimalla lumet, huoltamalla perheen autot jne. Mies kokee nahoissaan sen että ei saa raatamisestaan mitään kiitosta. Nainen ei huomaa kiittää koska ajattelee että totta kai mies tekee töitä siinä missä nainenkin. Eihän nainenkaan saa töistään kiitoksia. Samalla nainen keskittää huomionsa SANOJEN puutteeseen.

Tiivistän:

Nainen puhuu tunteistaan sanoin ja olettaa että mieskin tekee niin. Joku mies voi niin tehdäkin, mutta koska tämä on niin yleinen syy naisten tyytymättömyyteen parisuhteessa, yleistetään siten että mies puhuu tunteistaan teoin. Jos nainen katsoisi niitä tekoja ja antaisi niistä kiitosta, parempi viestintä alkaisi siitä. Nainen voisi pikkuhiljaa opettaa miehelle tunteista puhumista, jos ei se tule mieheltä luonnostaan.

Poikkeuksena esimerkiksi latinomiehet ja 80 % Kopsin ex-poikaystävistä (huh). Olen allerginen rakkaudentunnustuksille ja lurituksille. Kiintiö täynnä.

Jatkuupi myöhemmin.

12 Comments:

 • Voisiko naisillekin sitten vastavuoroisesti opettaa teoilla rakastamista? :)

  By Blogger Antti, at 3:54 PM  

 • Hyvä kysymys. Mistä herää sellainen kysymys että tulkitsevatko miehet naisten teot (ruuanlaitto, siivoaminen jne) rakkauden ilmaisuna vai luulevatko että naiset muuten vaan huhkivat ja hössöttävät? Niin, ja huhkivatko naiset muuten vaan, vai osoittavatko he sillä rakkauttaan? Sammuttelen tietsikkaa tältä päivältä mutta ajatukset jäävät pyörimään ... Kokeilepa sopivia sanoja parempaan puoliskoosi, ja kerro miten kävi. Vai käytätkö yleensä sanoja kiintymyksen ilmaisuna? "Kylläpä tuo väri sopii sinulle." "Ai kun oli mukavaa tulla kotiin sinun luoksesi. Olikin jo ikävä." Minun mieheni sanoo kaiken tuon. Osaan lukea sen tästä koodista: "Röh."

  By Blogger Kops, at 5:37 PM  

 • Minusta "ylimääräinen" huhkiminen ja hössöttäminen on rakkaudenosoitusta, tai käytän sitä ainakin itse niin. Esimerkiksi tiskaan vaikkei olekaan minun vuoro tai haen kaupasta jugurttirusinoita. Yritän myös muistaa tuon röh-osaston.

  By Blogger Antti, at 9:31 AM  

 • Antti, teen samaa kuin sinäkin. Esimerkisi tällä viikolla kun mieheni on joutunut tekemään pitkiä päiviä, olen itse tehnyt kodissa enemmän. Sen olen sitten sanallisesti hänelle kertonut ja nähnyt hänen tyytyväisestä ilmeestään arvostuksen. Meillä on aina mukavaa yhdessä ja luulen että positiivinen kommunikointi edesauttaa sitä paljon. Ei se sanojen määrä ja pituus ratkaise. Röh on monikäyttöinen, ja sitä saa ryyditetyksi erilaisin äänenpainoin ja ilmein. Välillä voi juhlavammissa tilaisuuksissa sanoa sen ruotsiksi nöff, tai englanniksi oink! Vaihtelukin piristää parisuhdetta. Ja etenkin huumori.

  By Blogger Kops, at 10:10 AM  

 • olen minäkin lukenut Mars ja Venus-kirjat, sen minkä olen pahoinvoinniltani pystynyt lukemaan.

  mitä stereotypioita! mitä heteroseksismiä ja hetero-olettamuksia! ovatko miehet ja naiset pelkkien rooliensa vankeja???

  onneksi oma todellisuuteni on moniulotteisempi kuin noiden kirjojen kuvaama. kun siirryin, en muista minä vuonna - postgenderaikaan : )

  kiinnittäytyminen sukupuoleen Mars-Venus-tyyppisesti ei todellakaan ole minun juttuni.

  By Blogger Miss Foxy, at 4:52 PM  

 • Miehet ovat marsista, naiset Venuksesta ja John gray Perseestä, syvältä ja poikittain.

  Minä olen sitä mieltä, että jos alkaa tuntua siltä että partneri alkaa kasvattaa, on aika vaihtaa partneria.

  By Anonymous Petja Jäppinen, at 8:13 PM  

 • Miss Foxy,

  Ei ihme jos oksennuspussin kanssa luit, jos yritit soveltaa omaan elämääsi! Kirja ilmestyi vuonna 1992, eli kirjoittajan kirjaamat kokemukset olivat ajalta 20 - 30 vuotta ennen meidän aikaamme, ja USA:sta, eivät Suomesta. Muistaakseni hän ei kirjoittanut mitään muista kuin heteroista, aj hän sanoi itsekin että pitää aina peilata kaikkia asiat omaan aikakauteen ja omaan tilanteeseen. Silti nykyihminen voi saada jotain edelleenkin hänen kirjoistaan, vaikka en kyllä suosittele niitä luettaviksi. Ajattelin vain nostaa joitakin juttuja sieltä ylös koska parilla bloggarilla oli juuri sydänsuruja ja pieleen mennyt parisuhde.

  Petja,

  Nostan hattua jos olet kyseisen kirjan lukenut. En tunne yhtään miestä joka olisi sen lukenut, enkä ole koskaan sitä kenellekään miehelle suositellut. Kasvattamisesta olen kanssasi täysin samaa mieltä jos se kasvattaminen on jotain typerää ja epätoivottua pakottamista, täysin eri mieltä jos on kyseessä hieno yhdessä kasvamisen kokemus, jossa kumpikin osapuoli antaa jotain arvokasta toisilleen ja haluaa kulkea samaan suuntaan ja oppia toisistaan ja toisiltaan.

  By Blogger Kops, at 7:52 AM  

 • This comment has been removed by a blog administrator.

  By Blogger Miss Foxy, at 11:59 AM  

 • Jaiks - toivottavasti en vahingossa klikannut tuosta edeltä kommenttia roskikseen! Jos niin kävi, pahoittelen hirveästi.

  By Blogger Rita Maestra, at 7:13 AM  

 • Narkkarin tunnustuksia.
  Minä luen paljon ja melkein mitä vain. Joskus olin pari tuntia vahtimassa yhtä hevosenpään kokoista, eikä siellä ollut muuta luettavaa kuin tuo...

  By Anonymous Petja Jäppinen, at 4:49 PM  

 • Olen kulttuurintutkimuksen opiskelija ja sukupuolitutkimuksen ohessa tutustunut omaksi huvikseni mm. sosiolingvistiikkaan.
  John Grayn teokset ovat valitettavasti yleisiä kusitolppia akateemisten kielitutkijoiden keskuudessa.
  Suosittelen mieluummin "kahden kulttuurin mallia" soveltavaa tutkijaa Deborah Cameronia, joka ei sorru yhtä radikaaleihin yleistyksiin ja sukupuolten kategorisointeihin kuin Gray ja on kirjoittanut teoksensa vastuullisemmin.

  Anteeksi tylyys, mutta suosittelen senkin sijaan suomeksi teosta 'Puhuvan naisen paikka' ja englanniksi teosta 'Talking difference'. Kun noihin tutustuu, oppii jotain laajemmasta perspektiivistä, eikä vain motivoimaan itseään paremmaksi näyttelijäksi tms.

  By Anonymous Anonymous, at 4:52 AM  

 • Ai että, naiset tekevät siis töitä koska ne on pakko tehdä JA sanovat rakastavansa.

  Miehet vain tekevät ne samat työt, odottavat kiitosta eivätkä sano rakastavansa.

  Ja naisen pitäisi siis olla tyytyväinen?

  No ei tämän naisen :) Eikä kenenkään muunkaan selväpäisen.

  By Anonymous Niini, at 8:03 AM  

Post a Comment

<< Home