Kops

Saturday, March 18, 2006

LUOVIMINEN

Elämän hallinta ei onnistu laajassa mittakaavassa. Säähän ei voi vaikuttaa, mutta voi pukeutua sen mukaan millainen sää on. Tietotekniikan ikäviin yllätyksiin voi varautua siten että tekee back uppeja. Kirjoittaessa voi tallentaa sitä mukaa kun kirjoittaa. Omaa elämää voi joka päivä säädellä tilanteen mukaan ja sen mukaan millaiset kortit meille on jaettu. Valtteja ei aina ole. Usein maltti on valttia.

Kaiken kaikkiaan luoviminen tilanteen mukaan on parhaita taitoja elämässä. Ihminen voi tulla siinä aika taitavaksi kun vähänkin ajattelee ja suunnittelee ja ottaa oikean asenteen. Meistä jokainen voi olla oman elämänsä paras asiantuntija, ohjaaja ja operaattori.

Ahdistus ja masennus juontaa usein juurensa siitä että ihminen ei tunne voivansa vaikuttaa omaan elämäänsä. Olen auttanut hyvin monta yksilöä pois masennuksesta. Ihan vaan sillä että olen auttanut katsomaan sitä mihin voi vaikuttaa ja käskenyt lakkaamaan tuijottamisen siihen mihin ei voi vaikuttaa. Yksi ystäväni odottaa juuri tietoa siitä onko hänellä syöpä vai ei, joten ennen sitä tietoa hän ei voi tehdä mitään. Ahdistus ja masennus ovat nyt liian suuret. Se on tilanne johon ei pysty vaikuttamaan ja jossa omat voimat ovat riittämättömät. Toinen ystäväni on menettänyt aviomiehensä 53 yhteisen vuoden jälkeen. Ne on kovat kortit.

Kerron tämän siitä huolimatta että tähän tulee lannistavia kommentteja mallia “Joo mutta jos olet turkkilaisessa vankilassa sun on kuule VÄHÄN vaikea säädellä mitään”. Ne kommentit tulevat juuri niiltä jotka eivät käytä koko positiivista kapasiteettiaan, vaan keskittyvät selittämään mihin suuntaan ei voi edetä.

6 Comments:

 • Turkkilainen vankilahan on MAHTAVA paikka säädellä elämäänsä. Katsoa, mikä on TODELLA tärkeää itselle, ja mikä vain luuloa.

  By Blogger Palin Zon, at 11:14 AM  

 • Aah, hengenheimolainen! Palin Zon, where have you been all my life? En olekaan ainoa kajahtanut... oho, ei se nyt ihan noin pitänyt mennä :) Kiitos upeasta kommentista.

  By Blogger Kops, at 11:25 AM  

 • Todella hyvä huomio tuo, että ihmiset usein tuijottavat juuri niitä asioita, joihin eivät pysty vaikuttamaan ja antavat sen ahdistuksen kaatua päälle. Toisaalta vaikka tietäisikin, että niin ei pitäisi tehdä, ei se välttämättä ole helppoa itse muuttaa ajatteluaan.

  Ps. Onkohan Kops saapumassa korkokenkäilemään kanssamme ja laittamaan kynsiä? ;) (lisäinfo blogissani)

  By Anonymous Anonymous, at 1:05 PM  

 • Se vaikuttaminen ja hallinta on usein vähän näennäistä. Kaikki ei riipu meistä. Piirustusten mukaan ei suju juuri mikään elämässä. Yllätyksiä riittää, hyviä ja huonoja ja ne on pakko ottaa vastaan. Omaa asennetta voi yrittää korkeintaan muuttaa valoisaan suuntaan. Hyvä sekin.

  By Anonymous Maija, at 1:00 AM  

 • Maija, tervetuloa uusi tuttavuus! Niin juuri, kuten sanot. Kirjoitukseni otsikko olikin Luoviminen. Pitää aina luovia tilanteen ja voimavarojen jne. pohjalta. Tästä voisi kyllä kirjoitella lisääkin.

  Hurina Purina, tsau!

  Uuh, hengitys kiihtyy, eka kutsuni bloggaritapaamiseen - happi loppuu - köh köh ... Äsh, sinä päivämääränä meille tulee jengiä Tampereelta kyläilemään koko päiväksi. IRL

  Tänks enivei. En kyllä tiedä olisinko tohtinut uskaltamaan.

  By Blogger Kops, at 5:58 AM  

 • Elämää ei tulekaan hallita, sitä tulee elää.

  Aloin miettiä aihettasi, tosiaan yleensä negatiiviset asiat kasvattavat meitä ei ne positiiviset. Positiiviset asiat antavat meille voimaa, mutta eivät kasvata.

  Kirjoitin tästä aiheesta omaan blogiin, koska siitä tuli niin pitkä ja rönsyilevä kommentiksi. Käy vilkaisemassa, jos haluat.

  By Blogger ulkopuolinen, at 12:06 PM  

Post a Comment

<< Home