Kops

Monday, March 06, 2006

KOPSIN KEITTIÖSTÄ

Helmikuu mutta ostin glögiä. Vinkki jäi päähän yhden blogin pitäjän postauksesta. Hurmaavan itsemurhan Brim juo kahvin sijaan glögiä ympäri vuoden. Kysykää ihan rauhassa Kopsilta jos haluatte: "Jos joku hyppäisi ikkunasta, hyppäisitkö perässä?" "Jos joku juo glögiä muulloin kuin jouluna, pitääkö sinunkin juoda?"

Glögi oli tarjouksessa, ja tässä mukava ohje säästämishaluisille, nostalgisille ja kierrätyshenkisille jotka eivät halua tuhlata mitään. Jäikö vanhaa pullaa tai vaaleaa leipää? Jos jäi, pistä vaikka pakastimeen kokkaamisinspiraatiota odottelemaan.

LEIPÄVANUKAS ELI PAPPILAN HÄTÄVARA perinneresepti

Voitele uunivuoka. Lado pohjalle pullan tai leivän palasia, ehkä keksejäkin, kerroksittan mansikkahillon kera. (Älä liian täyteen, hommeli kohoaa vähän.)

Sekoitetaan:

1 - 2 munaa
maitoa
vanilliinisokeria

Kaada munamaito joukkoon siten että leivät peittyvät.

Paista hiukan vajaassa 200 asteessa noin tunti.
Syö esimerkiksi kermavaahdon tai jäätelön tai maidon kanssa.

3 Comments:

 • Tervehdys! Voi miten mukavaa, että sain tuon pappilan hätävaran ohjeen blogistasi. Olen monasti kaipaillut juuri tuota ohjetta, mutta missään keittokirjoissani ei sitä ole. Kiitos siis, ja kirjoittelemisiin, vaikka itselläni on nyt kiireitä muissa hommeleissa jonkun aikaa.

  By Blogger Leonoora, at 9:12 AM  

 • Eilen oli kyläkaupassa viimeiset glögit tarjouksessa. Kyllä se on hyvää kylmänä pakkasiltana, vaikka ei olekaan joulu.

  By Anonymous kerkkis, at 11:03 AM  

 • Hei Leonoora, kävipä mukavasti. Outo tunne antaa reseptejä kun en ole mikään keittiöihminen, mutta erikoisuuteni ovatkin sellaiset pikajutut, joissa minunkin hermoni kestävät ja taidot riittävät.

  Kerkkis, tarjouksesta minäkin eilen otin glögiä. Äsken juuri join. Nam. Ajattelin että jos hakis huomenna lisää. Bloggari Brimin vinkki oli hyvä.

  By Blogger Kops, at 12:52 PM  

Post a Comment

<< Home