Kops

Monday, March 13, 2006

KOPS VIRANTOIMITUKSESSA


Eikös Leelian lepotuoli ollut joku yleisöpalsta josta sai kysyä neuvoa ja Leelia vastasi?

Arkiterapeutin vastaanotto voisi olla tämän näköinen; Kops virantoimituksessa rennosti riippumassa riippumatossa. Neuvoa antavat hörpyt lasista.

Tulisikohan asiakkaita pyytämään neuvoa rennolta possulta? Vai sanoisivatko että johan on sikamaista? Terapeutissa ei ole mitään terää. Toisaalta hän on eläessään saanut kärsiä. Tai on ainakin saanut yhden kärsän.

Millainen on hyvä terapeutti? Aika paljon saa kuulla huonoista ja suorastaan kauheista terapeuteista samalla kun hyvistä.

7 Comments:

 • Paras terapeutti on minun mielestäni läheinen, luotettava ystävä jonka kanssa saa ja voi pohtia asoita laidasta laitaan. Ja ympärillä olevat avoimet ja toiset huomioonottavat ihmissuhteet vaikuttavat myös terapeuttisestikin.
  Jos näitä vaihtoehtoja ei jostakin syystä ole, tarjolla on tietysti sitten monenmoisia virallisiakin vaihtoehtoja. Itselläni ei ole henkilökohtaisia kokemusta ammattiterapeuteista, mutta luulen, että joukko on monenkirjava. Joka tapauksessa kukaan ei voi elää elämäämme puolestamme, ainoastaan esittää vaihtoehtoja.

  By Blogger Leonoora, at 11:06 AM  

 • ...niin ja tietysti myötätuntoisesti kuunnella, sekin auttaa jo.

  By Blogger Leonoora, at 11:08 AM  

 • Ja jäi tuossa kiireessäni mainitsematta, että Kopsin riippumattoon tulen heti kun tarvetta ilmenee, tai joku minut sinnee tuo, silloin kun en itse enää pysty! Nauraminen ja huumori on parhasta lääkettä moneen vaivaan! Ja kepilläkin saa kopauttaa, jos en muuten tokene!

  By Blogger Leonoora, at 11:29 AM  

 • entäpä jos molemmat loikoilisivat riippumatoissa, eikö se olisi leppoisaa

  By Blogger Miss Foxy, at 11:45 AM  

 • Briljantti idea; kaikille riippumatot ryhmäterapiassa! Ja drinkit, mutta ei alkoholia.

  Leonoora, kiitti kommenteista ja sähköposteista. Vastailen kun ehdin.

  Minullakaan ei ole kokemusta terapeutilla käynnistä, mutta voi jessus mitä jotkut tuttavat ovat kertoneet. Parilla tutulla on kyllä erinomainen terapeutti ja yhdellä harmiton mutta aika hyödytön. Muutaman tuttavani kertoman perusteella pitäisi pari terapeuttia kiireesti poistaa virantoimituksesta, ties vaikka olisi jo poistettu.

  By Blogger Kops, at 12:21 PM  

 • Minulla oli ihana terapeutti jota vieläkin ikävöin. Hän ei ollut ystäväni, vaan vanhempi mieshenkilö, jota ihailin muutenkin kovasti. Kyseessä ei ollut mikään uskoutuminen ja salaisuuksien kertominen, vaan sellaisista asioista puhuminen, jotka olivat tärkeitä minun paranemiseni kannalta. No, paranemiseen on vielä matkaa, mutta pystyn jo jotenkuten tulemaan toimeen omillani. Hyvä terapeutti ei rankaise tai kosta esim. myöhästymisiä tai asioita joita hän ei haluaisi kuulla,tärkeä ominaisuus hyvässä terapeutissa on se, että hän tietää, mihin suuntaan puhetta kannattaa lähteä johdattelemaan, jottei sessiot mene pelkäksi lätinäksi.
  -minh-

  By Anonymous minh, at 9:15 AM  

 • Minulla on mahtava terapeutti, juuri minulle sopiva. Jokaiselle sopii varmasti omanlaisensa, mutta minulla kaksi ehdotonta vaatimusta hyvälle terapeutille ovat ystävällisyys ja huumorintaju. Ja se että terapeutti ei tuomitse tai anna valmiita vastauksia (tai määräyksiä!), vaan osaa arvostaa mua oman elämäni asiantuntijana.

  By Anonymous Ano Nyymi, at 11:35 AM  

Post a Comment

<< Home