Kops

Thursday, March 16, 2006

JUPUKKA JÄPIKÄINEN RIDES AGAIN

Pyyhin pölyjä oikealla kädellä ikkunalaudalta. Vasemmalla nostin kukkaruukkua. No se kallistui ja multaa kaatui sen verran että jouduin ottamaan imurin esiin. Imuroidessani katsahdin ikkunasta ja silmäni havaitsivat oudon hahmon kaukaisuudessa. Ettei vaan ollut lapsuudentoverini Jupukka Jäpikäinen, diplomi-insinööri ja tiedemies. Hän kulki katua ja kaikesta päättäen teki samalla muistiinpanoja lehtiöön kävellessään syvissä ajatuksissa. Ei mutta - ei kai hän nyt harhautunut tiensivuun? Kauhistuksen kabanossi. Siinähän mies kulki pientä ylämäkeä, liukastui, eikä edes lopettanut kirjoittamista vaikka lähti liukumaan kyljellään mäen toista sivua alas.

Siirryin toiseen ikkunaan josta näki paremmin. Huomaamattani vedin imurin mukanani. Laskin letkun käsistäni lattialle ja seurasin tilannetta kadulla. Jupukka oli noussut seisomaan. Mikä ihmeen kyttyrä hänellä oli selässään? Siinä päällä reppu lähes vaakasuorassa.

Kohta ovikello soi. Kyttyrä selvisi Jupukan riisuutuessa. Se oli vaatepuu joka oli jäänyt niskaan takin alle pukiessa. Housuissa oli sepalus takapuolella. Kaipa hän huomaa sen säädetyn ajan kuluttua itsekin.

Jupukka tuli eteisestä sisään ja kompastui imuriin. Minä kaaduin hänen päälleen. makasimme maassa ja ulvoimme naurusta. Oli niin kiva tämä kahden kahelin kohtaaminen.

Ekan kerran postasin Jupukasta 15.11.2005

http://muksis.blogspot.com/2005/11/joraan-tn-loppuun.html

5 Comments:

 • Voi hyvät hyssykät siun kanssas!
  Tuli monen päivän naurulääkeannos! Ja ainahan tänne voi palata ja saada uuden annoksen! Kiitos. Tämä Jupukka olisi kyllä ehdoton romaanin tai novellikokoelman tms. päähenkilö!
  Hyvin tuttuja asioita nämä "professori hajamielen" toiminnot itsellänikin. Omista kokemuksistaan voisi laittaa muutkin kommenttia tähän sivullesi!

  By Blogger Leonoora, at 9:58 AM  

 • Aivan kuin sketsistä. :-D

  By Blogger Sebastian, at 10:29 AM  

 • Meissä kaikissa asuu pieni (tai suuri) Jupukka, Leonoora. Heh.

  Mann, rakas ystävä, missä himskatissa olet piileskellyt??? Kopsuttelin blogissasi rystyset hellinä pari viikkoa, nyyh nyyh, luulin että olit jäänyt auton alle tai jotain. Onneksi olet tallella!

  By Blogger Kops, at 10:44 AM  

 • PS Mann, en ole löytänyt Mac'istä tapaa saada RSS ilmoittamaan milloin suosikkiblogit päivittävät. Olisi pitänyt kysyä Jupukka Jäpikäiseltä.

  By Blogger Kops, at 10:45 AM  

 • No voi harmi. Niin, muuttoni Kirkkonummelle kesti liian kauan. Jouduin irtisanomaan vanhan nettiliittymäni ja ottamaan uuden nykyiseen asuntoon, siinä syy pitkään poissaolooni.

  By Blogger Sebastian, at 12:51 PM  

Post a Comment

<< Home