Kops

Monday, February 27, 2006

IKUISIA ASIOITA

Olen lueskellut pari kuukautta iltalukemisesksi Bertrand Russellin Länsimaisen filosofian historiaa. Hidasta, koska iltaunisena sammun kuin kynttilä enkä ehdi luetusta paljon tajuta. Vanhat parrat Sokrates, Platon, Aristoteles pistävät miettimään onko loppujen lopuksi mitään uutta auringon alla? Puitteet ja termit muuttuvat, mutta siellä pohjalla näkyvät samat ihmisen taipumukset ja ominaisuudet. Kun nykyään puhutaan masentuneista, silloin oltiin melankolisia. Harvinaisen monet filosofit muuten ovat olleet melankolisia. Ehkä se on se pään ja ajatusten ylikuormittaminen! Vaikka ei se voi pelkästään se olla, koska minä esimerkiksi teen ajatustyötä, enkä kärsi masennuksesta. Luoville ihmisille masennus on tyypillinen reaktio, esimerkiksi kun on saanut kirjan kirjoitetuksi. Vähän niinkuin synnytyksen jälkeinen masennus. Minä en kärsi sellaisestakaan. Ehkä siksi että on aina uutta projektia suunnitteilla.

Toinen asia mikä pisti tänään miettimään onko mitään uutta auringon alla oli kun luin Hurinan blogista hänen tuoreita mietteitään naisen ja miehen erilaisesta ajatusmaailmasta ja viestinnästä. Aivan samoja ikuisia ilmiöitä tulee esiin parisuhdeterapeuttien vastaanotoilla vuodesta toiseen. Naiset valittavat aina samoista asioista partnerinsa suhteen, ja miehillä on aina samoja reaktioita. En tietysti väitä että kaikki ja joka asiassa, mutta kun kerran on olemassa tietty joukko naisille ominaisia ja miehille ominaisia toistuvia ajattelutapoja ja toimintamalleja sekä niistä syntyviä ikuisia konflikteja, miksi ihmiskunta ei paremmin hyödynnä tuota tietoa opiksi ja ennalta ehkäisyksi? Nythän pareja eroaa, liittoja purkautuu, parisuhteita on pulassa...

Annan yhden esimerkin avioliitoista. Avioliittoneuvojille hakeutuvat naiset sanovat olevansa onnettomia liitossa, koska mies ei kuuntele.

Jätän tämän asian pöydälle. Katsotaan kuunteleeko kukaan minua. Parisuhdeterapeutti Kopsilla on todella hyvä onni, koska lukijoissa on sekä naisia että miehiä. Saadaan aikaan monipuolista keskustelua. Varmaan joku hyvä puheenvuoro siitäkin mitä yhtäläisyyksiä naisissa ja miehissä on. Ellei, niin lastuilen itse lisää.

5 Comments:

 • Olen joskus aikaiseminkin todennut, että miehet ovat lähtökohtaisesti tyytyväisiä parisuhteessa. Naiset taas pyrkivät kehittämään parisuhdetta koko ajan johonkin suuntaan. (Joskus tykkään sanoa suoraan, että ovat tyytymättömiä.)

  Onko se sitten todella niin, että nainen joutuu kotonakin taistelemaan miehen huomiosta? Miksi?

  Onnellisen parisuhteen perusta on keskinäinen kehu. Saa nalkuttaa jos muistaa kehuakin välillä.

  By Blogger Tony, at 8:24 AM  

 • Heh, minulla olikin varastossa mainio tarinan tähän aiheeseen.

  Käypäs lukemassa! Se on otsikolla:

  Otteita vaimon ja aviomiehen päiväkirjasta.

  By Blogger Hahmo, at 9:53 AM  

 • Tony, olet oikeassa, mutta minulla on muutakin näkökulmaa noihin asioihin. Monet tyytyväiset miehet ovat erittäin suureksi yllätyksekseen saaneet kuulla että vaimo ei ollutkaan tyytyväinen vaan aikoo lähteä. Siinä vaiheessa jotkut parit menevät parisuhdeterapeutille. Onneksi jotkut terapeutit ovat kirjoittaneet kirjoja sekä pitävät kursseja, ja pelastavat suhteita.

  Hahmo, kävin lukemassa. Kummasti löytyy vitsin seasta arjen realismia! Aivan kuin Martta ja Fred muutaman päivän takaisesta Rita Maestra postauksestani.

  Palailen aiheeseen myöhemmin. Kiitti kommenteista.

  By Blogger Kops, at 10:07 AM  

 • Eli olet saanut ykkösosan puoliväliin? Sillä antiikin filosofialla voi heittää vesilintua.

  Parisuhteet voisivat paremmmin tasan sillä hetkellä, kun naiset tajuaisivat sukupuolten olevan erilaisia ja sellaisina pysyvän.

  By Anonymous iltakajo, at 7:01 PM  

 • Iltakajo,

  Parisuhteet ja ystävyyssuhteet yleensäkin voisivat paremmin jos ihmiset tajuaisivat että ovat ja saavat olla erilaisia joiltakin osin ja samanlaisia joiltakin.
  Jonkinlainen parempi toisen ihmisen kunnioitus saisi nousta kunniaan.

  Antiikin filosofiasta en kyllä luovu. Enkä usko että vesilinnut osaavat lukea :)

  By Blogger Kops, at 5:00 PM  

Post a Comment

<< Home