Kops

Sunday, February 19, 2006

BLOGIUNET

Näkymätön tyttö kirjoitti eilen siitä miten oli nähnyt blogeihin liittyviä unia. Minä en juurikaan muista uniani, mutta marraskuussa veistin pienen lastun siitä miten harjoituksella on mahdollista vaikuttaa uniinsa.

Ajattelin eilen sitä miten huvittavaa olisi nähdä blogiuni. No abrakadabra, enkös sitten jotain unta nähnytkin mihin liittyi Iltakajon musta blogipohja. Eilen sitä tuijottelin tihrustamalla aika kauan kun yritin lukea. Kai se samalla piirtyi alitajuntaan. Harmi että en muista tarkemmin, mutta ei sillä nyt niin väliä. Voin uskoa että unet ovat omia ajatuksiamme ja voimme itse vaikuttaa uniimme. Mistähän päättäisin uneksia ensi yönä? Parasta kerätä oikein mukavia ajatuksia ennen nukkumaan menoa.

Opetus: Unista voi oppia. Otan silmälasit käyttöön kun menen pienipränttisiä blogeja lukemaan. Kyllä minulla lukulasit jossain on. Ettei vaan olis päälaella?

_________________________________________________________

Tässä marraskuussa kirjailemani postaus.

UNIKIRJATKO HÖPSISMIÄ?

Unikirjat ovat aina edustaneet minulle höpsismiä enkä halua tarttua niihin näppylähanskoillakaan. Vääntelehdin kiusaantuneena tuolillani jos joku seurassa alkaa kertoa uniaan ja tulkita niitä. Eräänä päivänä jokunen kuukausi sitten tulin kuitenkin poimineeksi käteeni erilaisen uniopuksen josta lässytykset puuttuivat.

UNEN NÄKEMINEN Anuirmeli Sallamo-Lavi (Gummerus Kustannus Oy)

Luin kirjan ahmimalla. Se kiehtoi mieltäni ja kohta sen luettuani näin kuin tilauksesta painajaisunen. Unessa pystyin kirjan innoittamana ottamaan tilanteen kontrollin omiin käsiini. Heräsin tukka pystyssä mutta voittajan tuntein. Yleensä en näe painajaisia, enkä muutenkaan muista uniani juuri koskaan. Äskeinen todistaa mielestäni sen että unet kumpuavat omasta itsestä, koetusta ja luetusta. Unia pitää peilata omaan elämään, omiin toiveisiin ja pelkoihin.

Tuosta tulee uutta toivoa niille jotka kärsivät painajaisista. Kirjoittaja ohjaa unennäkijän tutkiskelemaan omaa sisintään. Unien ymmärtäminen eheyttää. Painajaisista voi päästä eroon kun käsittää ne. Unien selityksiä ei tarvitse hakea verhotun salaperäisestä symboliikasta. Voi harjoitella vaikka puoliunessa tai päiväunissa. Aloita haaveunista ja testaa miten pystyt ohjailemaan mielikuvien kulkua. Jos on totta että harjoitus tekee mestarin, pian pääset vaikuttamaan yöllisiinkin uniin.

5 Comments:

 • Oi, nyt osuit oikeaan kulta-aarteeseen, uniin. Jotta en ihan täytä sinun blogiasi omilla mielipiteilläni unista totean tässä vaiheessa, että käy blogissani lukemassa aiheesta.

  Onneksi olet hieman päässyt vastenmielisyydestäsi unia kohtaan.

  By Blogger ulkopuolinen, at 9:36 PM  

 • Psykoloogi Jung on todennut, ettei unia voi tulkita tuntematta unen näkijää. Tässä tapauksessa unen näkijä taitaa olla itse paras tulkitsija. Ja tuo symboliikka on tosiaankin heivattu pois. Tosin Jung tunnisti neljä arkkisymbolia, jotka ovat kaikille samat kulttuurista sun muusta riippumatta. En muista mitä ne olivat.

  Ja kuten yleensä, niin tykkään kommentoida ihan ulkomuistista, joten tähän kommenttiin tulee suhtautua varauksella. :)

  By Blogger Tony, at 1:43 AM  

 • Ulkopuolinen, kiitos kutsusta, kävin lukemassa. Hyvin kiinnostavaa. Vaikka en itse välitä aiheesta itseeni kohdistuvana, se kiinnostaa kyllä muiden auttamiseksi ja tukemiseksi.

  Tony, olet varsinainen psykologi! Olen samaa mieltä että unen näkijä on paras oman unensa tulkitsija. Selasin kerran yhtä unikirjaa jossa annettiin pitkät sepustukset siihen mitä merkitsee jos näkee hiuksista unia. Muistin nähneeni itselläni hyvin runsaan vaalean tukan selkäpuolella, tai runsaammaan kuin oikeasti, vaikka sitä on aika paljon. No TIEDÄN että se johtui siitä kun olin illalla katsonut tukkaani kylppärin peilistä takaapäin, ja olin seuraavana aamuna menossa kampaajalle ottamaan lisää vaalennusta. Päätin että sillä kertaa ei leikata. Minä en todellakaan itselleni tarvitse unien tulkintaa. Enkä uniani juuri muistakaan. Uneni ovat tylsiä, mutta päiväminäni ei.

  By Blogger Kops, at 4:26 AM  

 • Hyvää juttua tänne on taas ilmestynyt! Minä olen aina ollut varsinainen unientöllöttäjä, muistan joka yö uniani, useita per yö ja minulla on kausia, jolloin unet ovat hyvin merkityksellisiä ja opettavaisia. En usko unikirjojen selityksiin, että hampaiden tippuminen tarkoittaa sairastumista tai kuolemaa tms. mutta tonyn mainitsemaan Jungin käsitykseen yhdyn. Uskon myös, että eri kultuuureissa elävillä ihmisillä on erilaisia uniaineksia. Länsimaissa nähdään usein unta julkkiksista, autolla ajamisesta jne, mutta maissa tai kulttuureissa, joissa unia pidetään hyvin tärkeinä mekkeinä ja enteinä ja jotka ovat muutenkin paljon enemmän kosketuksissa uskomuksiin ja "tuonpuoleiseen", eri asiat unissa merkitsevät eri juttuja kuin meillä.

  Unennäköä voi tosiaan treenata ja paiajaisistakin kuulemma pääsee eroon harjoittelulla.Minä en ole siinä vielä onnistunut, mutta lentounet ovat hyviä ja niitä voi joskus ohjailla. Silloin tulee sellainen olo, että asiat ovat ikäänkuin paremmin hallinnassa ja tulee miettineeksikin omaa elämäänsä ja sen suuntaa.
  Käynkin heti katsomassa Ulkopuolisen unia!
  -minh-

  By Anonymous minh, at 8:57 AM  

 • Luin kanssa jostain joskus (onpa hyvä muisti...) että unennäköä pystyy ohjailemaan, ns valveunia tms. Tosi mielenkiintoinen aihe, täykin kaivella netistä lisätietoa.

  *nukkumaija*

  By Blogger Maurelita Pligaa, at 4:42 PM  

Post a Comment

<< Home