Kops

Tuesday, February 14, 2006

AKTIVISTIT

Tony vaahtoa Viidakonsanontoja blogissaan aktivisteista ja kannattaa passivisteja (mene sivulinkistäni). Aihe kiinnostaa minua koska olen jo jonkin aikaa epäillyt muuttuneeni aktivistiksi. Kops puolustaa vuorotellen kaikkia vähemmistöjä, heikkoja ja sorrettuja. Olenko aktivisti? Toisaalta aktivistia ajatellessa tulee mieleen isompia fanaatikkoja kuin Kops. Sellaisia jotka toden teolla riehuvat ja liikkkuvat ryhmissä. Joskus ne kantavat kylttejä. Tottahan niitä on eriasteisia kai? Se on selvä että jotkut heitä kauhistelevat ja toiset ihailevat. Mitähän käsite aktivisti oikeasti pitää sisällään? Sitä pitää ryhtyä oikein aktiivisesti miettimään.

Öh, ja eikös minulla ole Wikipedia juuri asennettuna seinään?

5 Comments:

 • Tähän en halua sanoa muuta kuin peace and love.

  Ehkä sittenkin vähän enemmän. Se asia on juuri niin kuin sen sanon, eikä siinä sen kummempaa. Kops edustaa tervettä raiteilla pitävää voimaa, vaikka välillä tuntuukin menevän tunteilla mutkiin. ;)

  By Blogger Tony, at 2:38 PM  

 • Minä muuten uskon pieniin muutoksiin. Pienistä muutoksista yhteensä syntyy iso muutos. Eikös aktivismikin voi olla joko suurimuotoista, tai sitten pienimuotoista, ilman riehumista ja suuria ihmismääriä, ilman barrikadeja ja banderolleja, ja silti tuotaa suuria tuloksia?

  By Anonymous Charlotta, at 4:40 PM  

 • Täysikuista ystävänpäiväniltaa!
  Olen ihan samaa mieltä Charlotan kanssa.
  Muutosta jokatapauksessa tapahtuu, oli aktivisteja tai ei. Eri asia on kenelle mieluisia ja kenelle taas vähemmän. Aktivisteja ja passivisteja on moneen lähtöön. On mm. lintubongareita, Martta-seura-aktivisteja, erilaisten järjestöjen aktivisteja...lehtien purnauspalstoille kirjoittajia jne. muiden aktivistien muassa. Mikä sitten saa ihmisen sitoutumaan johonkin "juttuun" erityisen intohimoisesti, onko se kasvatuksen, koulutuksen, geenien, vai ihan oman ajattelun aikaansaamaa? Vai kaikkia yhdessä?Ajaa aktiivisesti tärkeänä pitämäänsä asiaa, osallistua, edesauttaa mieleistä kehitystä ja muutosta...entä muuta...?

  By Blogger Leonoora, at 7:28 PM  

 • Minä olen aktivisti. Se tarkoittaa tapauksessani vapaaehtoistoimintaa paikallisella ja nyt myös kansallisella tasolla järjestöhommeleissa sekä ruohonjuuritasolla asioista avoimesti puhumista, kommentointia ja keskustelemista halukkaiden kanssa. Lisäksi se tarkoittaa blogikirjoittelua.

  En ole fanaatikko. Livenä puhun enimmäkseen muista asioista kuin aktivismistani ja elämääni mahtuu valtavat kasat muutakin kiinnostuksenkohdetta. En yritä aivopestä ketään tai jyrätä, vaan kuuntelen mielelläni erilaisia näkökulmia ja yritän ottaa niistä oppia.

  Aktivismi on välttämätöntä esim. sorrettujen ihmisryhmien oikeuksien puolustamisen, ympäristöasioiden tai muiden yhteiskunnallisten juttujen ajamisen takia. Ainakaan en ole koskaan kuullut mistään sorsitusta ryhmittymästä, jonka oikeuksia olisi alettu ottaa huomioon yhteisössä ilman aktivistien tekemää vaikutustyötä.

  Kaikkien ei tietenkään tarvitse olla aktivisteja, mutta myös passivisteilla on vastuu valinnoistaan ja niiden seurauksista.

  By Blogger Kaura, at 9:40 PM  

 • Kommentoijat, teillä on kaikilla paljon paremmat määritelmät ja näkökohdat kuin parilla sanakirjalla joista tarkistin hakusanan "aktivisti". Löytyi vain "toiminnan kannattaja" ja "sellainen joka uskoo suoraan toimintaan". Hyvähän sekin tietenkin on mutta ei kovin tyhjentävä.

  By Blogger Rita Maestra, at 1:04 PM  

Post a Comment

<< Home