Kops

Saturday, February 11, 2006

AJATUKSET

Luin jostain että AJATTELEMME PÄIVITTÄIN 80 000 AJATUSTA. (vai 60 000?) Millähän sekin on laskettu? Hällä väliä, joka tapauksessa siis ajattelemme kaiken aikaa. Se mikä oikein iski tajuntaani siitä lukemastani oli seuraava väite: USEIMMAT MEISTÄ AJATTELEVAT SAMAT AJATUKSET AINA UUDELLEEN!

Voihan porsaksen posket! Tuon luettuani havaitsin että seuraavan viikon ajan nuo kaksi lausetta pulpahtivat tietoisuuteni monta kertaa päivässä. Työstin tuota asiaa vertaamalla jälkimmäistä väitettä omaan ajatusmaailmaani, omaan kehitykseeni ajassa ja erinäisiin tuntemiini ihmisiin ja heidän sanomisiinsa. Ainoa tapahan minulla on päästä muiden ajatuksia tutkailemaan jos kuuntelen heitä tai luen heidän tekstiään.

Haku pääni sisässä tuotti monta tuntemaani henkilöä jotka sanovat aina samoja asioita tavatessamme. Lähin ystäväpiirini sitä vastoin koostuu ihmisistä joilla on usein uutta sanottavaa. Itse olen työni puolesta niin sanottu “harjaantunut ajattelija”. Monilla bloggareilla tuntuu riittävän aina uutta tutkailtavaa. Koulutusalan ihmisenä kiinnitän huomiota ihmisiin jotka vaikuttavat edistyvän hankkeissaan ja kehityksessään, ja toisaalta niihin jotka polkevat paikallaan.

Loistava itsetarkkailun aihe:

1) Olenko sanonut tämän lauseen aikaisemmin, ja toistelenko sitä kaikille? Pitäisikö minun poistaa päästäni hyödyttömät ajatukset?

2) Ovatko julkisiksi tarjoamani ajatukset hyviä vai huonoja, tyhjiä vai onko niissä sisältöä? Puhunko itselleni vai muille?

Tätä listaa voi jatkaa mielensä mukaan.

5 Comments:

 • Tuo on NIIN TOTTA. Lisäksi ihmiset lukevat aina uudelleen samoja kirjoja... Minäkin vaikka minulla onkin muka niin hyvä muisti!

  Usein kirjastosta otan jonkun todella mielenkiintoisen kirjan ja vasta kotona tajuan, että minähän olen lukenut tämän jo...

  By Blogger Hahmo, at 7:44 AM  

 • Mitä pidät tästä näkökohdasta: Edellisestä lukemisesta on kulunut aikaa ja sinä aikana ajatuksesi ovat muokkaantuneet moneen kertaan. Olet siis uusi ihminen. Nyt luetkin sitä samaa kirjaa eri aivoilla, ja se onkin eri kirja. Siitä saa nyt irti uutta.

  By Blogger Kops, at 9:23 AM  

 • No aivot eivät ehkä ole välttämättä "eri", enkä ole kovinkaan paljon muuttunut itse, mutta tietysti saattaa "kehitystäkin" tapahtua, josta seuraa, että luen kenties kriittisemmin, näen, koen, painotan eri asioita kirjan tekstissä kuin aikaisemmin johtuen esim. kokemusmaailmani monipuolistumisesta jne. Löydän erilaisia sävyjä; mm.ironiaa, huumoria, tapahtumien syvempiä merkityksiä...
  Lainaus Tsehovin muistikirjasta:
  "Silloin muuttuu ihminen paremmaksi, kun te näytätte hänelle millainen hän on." (suom.M.Anhava) Miten lie, pitääkö paikkaansa aina?

  By Blogger Leonoora, at 6:16 PM  

 • Taidan puhua lähinnä itsekseni ja sen puhelun sisällöstä en tiedä. Joten joku muu tuomaroitkoot minut. Jäävään itseni.Hmm.. mutta toisaalta.. kun puhun itsekseni kulkiessani, niin kait minua sitten pidetään kahelina?

  By Anonymous Teme, at 9:15 PM  

 • Hyvä muistaa se, että tyhmät ihmiset ajattelevat enemmän...

  By Anonymous petja, at 7:44 PM  

Post a Comment

<< Home