Kops

Thursday, January 26, 2006

SILMÄT JA KORVAT AUKI

Bussissa on usein kiva matkustaaa, katsella maisemia ja suunnitella mitä tekee seuraavaksi. Bussin ikkunasta näkyy kauniita rakennuksia, puistoja sun muita maisemia joita katselee nähtävyyksinä tai taiteena. Jos näkee jotain häiritsevää, voi kääntää katseensa toisaalle tai sulkea silmät.

Korvia ei saa yhtä helposti kiinni. Voin olla omissa ajatuksissani vaikka olisi puheensorinaa ympärillä, mutta kun niskan takana alkaa kirkasääninen kännykkäpuhelu, tai 'ttuseonhyväjätkäniinku keskustelu, haluaisin kiihkeästi sulkea korvat - läps, läps - mutta kun ei onnistu.

Ihmeellinen ilmiö sekin miten kaikki voi olla rauhallista ja saa olla omien ajatustensa kanssa, tasaisen puheensorinan jatkuessa, mutta annas kun yksi ihminen KUISKAA jotain vierustoverille luottamuksellisesti, kaikkien body language ilmaisee että bussintäysi ihmisiä jää jännittyneinä odottamaan miten juttu jatkuu.

Bussilla matkustaminen on loppujen lopuksi aika kiinnostavaa.

2 Comments:

  • Niin on, itse köröttelin viisi vuotta tuonne naapurikuntiin työmatkoilla. Tuli aina pari tuntia lisää työpäivään bussissa istumisesta. Suunnittelin aina kaikkia tekemisiä matkan ajaksi. Kuuntelin kielikasetteja korvalappustereoista, luin milloin mitäkin ajankuluksi. Mutta varsin usein myös istua "öhötin" ja katsoin maisemia näkemättä kuitenkaan mitään puhki poikki väsyneenä työpäivän jälkeen.
    Bussissa pitkiä matkoja kyydissä istuessa sitä on ikään kuin ei missään, kuin irrallaan, vapaa kaikesta hetken. Mikä on parhaimmillaan hieno kokemus!
    Käypä muuten antamassa minulle oikein patologinen analyysi omista omituisuuksistani. Iines jo kävi kammarissani!

    By Blogger Leonoora, at 3:30 PM  

  • Minua häiritsee se, että aina sanotaan miten suomalaiset ovat juroina hiljaa busseissa. Olkoonkin totta, mutta minusta on kiva olla jollottaa ajatuksineen bussissa. Niitä harvoja hetkiä päivässä, kun vaan on ajatuksineen.

    By Anonymous antti, at 7:54 PM  

Post a Comment

<< Home