Kops

Friday, January 06, 2006

ÄLYPÄÄT KÖMPELYKSET

Lapsuudentoverini Jupukka Jäpikäinen tuli käymään joulun alla. Heti ovesta astuttuaan hän kompastui omiin jalkoihinsa kuten tavallista ja kaatoi joulukuusen. Ei siinä mitään. Nauroimme katketaksemme, emmekä vähiten sille että hän oli pukenut eriväriset sukat jalkoihinsa hajamielisyyksissään. Jupukan vanhemmat ovat aina hyväksyneet hänet ja selittäneet että tiedemiehen kuuluu olla vallitsevasti älykäs ja oivalluskykyinen. Maalliset jutut ovat sivuseikka.

Laittelin vähän purtavaa meille keittiössä. Leikkasin pari kertaa sormeeni ja tiputtelin tavaroita käsistäni mutta ei se meidän jutusteluamme häirinnyt. Lapsena minua nimiteltiin mämmikouraksi mikä sai minut häpeämään, mutta keski-iässä tajusin että olen mämmikoura joka on opiskellut kahdessa kotimaisessa ja yhdessä ulkomaisessa yliopistossa. Jos joku arvostelee minua fyysisten eikä henkisten ominaisuuksieni osalta, häpeä on hänen eikä minun.

Istuin Jupukan seuraan keittiönpöydän ääreen. Meiltä kummaltakin putosi haarukka kaksi kertaa, mutta keskustelimme siitä huolimatta vilkkaasti. Niin vilkkaasti että Jupukka huitaisi kahvikuppinsa lattialle. Paikalla ei ollut ketään päivittelemässä. Lähtiessään hän halasi minua ja tökkasi vahingossa silmääni. Heilutin ikkunasta ja tiputin kukkaruukun maahan ikkunalaudalta. Siivoaminen on hyvää liikuntaa.

5 Comments:

 • Ohhhh...kiitos! Nyt elää taas paljon, paljon pidempään. Aivan mieletön juttu. Jouluruuista kertynyt ihrakerroskin vatsanseudulla sai osansa nauruterapiahetkestäsi. Osui kyllä kaikkinensa huumorihermosuoneeni!
  Varsinkin kun vielä selvisitte suuremmitta vammoitta! Huippu juttu!

  By Blogger Leonoora, at 4:41 PM  

 • Kuulostaa ihanan tutulta. :D

  *hihittää kun miettii omia hössötyksiään*

  By Anonymous Titta, at 7:12 PM  

 • Nauroin itsekin jutulle vielä uudelleen kun luin Leonooran kommentin.

  Titta, kävin lukemassa Isyystestin sinulle jättämän kommentin. Siinä oli tosi hyvää asiaa omasi lisäksi. Mistähän me löydämme bloginsa hyläneen Isyystestin? Onkohan hänellä uusi blogi? Etsintäkuulutus lienee paikallaan.

  By Blogger Kops, at 6:37 AM  

 • Taisi kirjoittaa, ettei ole enää blogia. :(

  By Anonymous Titta, at 11:07 AM  

 • Tästä tuli ihan mieleen Daniil Harms. Paitsi, että nauru tuli ulos valoisana. :)

  Kiitos nauruista.

  By Blogger Mayatar, at 12:33 PM  

Post a Comment

<< Home