Kops

Thursday, January 05, 2006

KUUNTELEMISESTA

Kuuntelin taas yhtä ihmistä. Hän selittää aina samoja asioita samoilla sanoilla. En viitsi paljon kommentoida, koska häntä ei kuunteleminen kiinnosta. Kokemus on osoittanut että sanani eivät mene perille sellaisina kuin ne minusta lähtivät, joten en edes halua antaa sanojani hänelle vääristettäviksi.

Ensin hän taas uhoaa siitä miten ihmisillä on AINA tapana yleistää. Ihmiset eivät KOSKAAN näe nenäänsä pidemmälle. Ihmiset eivät KOSKAAN muutu. (Siinä oli jo kolme yleistystä.)

Huono keskustelukumppani. Mitään hän ei koskaan sano vaikka puhuu paljon ja hallitsee koko niin sanottua keskustelua. Puhe on jyrkkää ja uhoilevaa, Tyypin seura rasittaa. Jos hän edes sanoisi jotain arvokasta ottaisin luennon vastaan. En halua kuunnella koska en halua kuulla.

“Onko kello noin paljon? Pitääkin jo lähteä. Nähdään taas” (Tai ei takuulla jos näen sinut ensin ja ehdin pakoon.) Raskain askelin laahustan tieheni. Askeleet kevenevät kun pääsen kauemmas. Mikä onni että en joudu usein tapaamaan tuota henkilöä, ja mikä onni että sellaista ei ole kotona odottamassa!

(Puhun Rita Maestrassakin tänään kuuntelemisesta)

7 Comments:

 • Huh! Olipa siinä "keskustelukumppani".

  By Anonymous Charlotta, at 10:34 AM  

 • Olen tullut siihen tulokseen, että tuollainen käytös pyrkii itse asiassa suojaamaan tällaista henkilöä. Hän on liian epävarma ja arka uskaltaakseen kohdata muut ihmiset, sen vuoksi hän ottaa etäisyyttä pönkittämällä itseään. Kysymyksessä on siis pyrkimys kätkeä ihmisen ujous ja pehmeys ja haavoittuvuus.

  Minua rasittavat erityisesti tyhjänpuhujat. Lähipiirissäni on tällainen ihminen joka uuvuttaa minut kertomalla yhdentekevistä jokapäiväisistä sattumuksistaan yksityiskohtaisesti, välillä toki assosioiden asiasta seuraavaan, mutta vaikenee heti jos häneltä kysyy jotain henkilökohtaista. Jos yrittää siirtää puheen asioihin jotka minua oikeasti kiinnostaisivat, hän kiihtyy. Äänenkorkeus nousee ja hän kertoo ettei hänellä ole mitään mielipidettä esittämistäni asioista. Sitten on hetki hiljaisempaa kunnes hän saa taas oman puhemyllynsä käyntiin. Uuvuttava ihminen. Mutta kaikki eivät kärsi hänen seurastaan samalla tavalla.

  By Anonymous Kirsti, at 12:35 PM  

 • Jep. Rasittavia keskustelukumppaneita on monta lajia. Epäilemättä olen itse joillekin ihmisille koetinkivi keskustelijana. Intellektuellina voin olla kauhistus sellaiselle joka vastustaa kaikenlaista teoretisointia. Suvaitsevana ihmisenä herätän joskus närää suvaitsemattomissa jne jne. Asioissa on aina monta puolta.

  By Blogger Kops, at 12:58 PM  

 • En todellakaan halua sanoa mitään persoonastasi, mutta tuli mieleen, että tämä kirjoitus olisi hyvää huumoria, jos kirjoituksen lopussa paljastettaisiin, että taisitkin keskustella peilin kanssa. :)

  By Blogger Antti, at 1:15 PM  

 • Juu, olen joskus kuullut tällaisista "tilan" vievistä ihmisistä käytettävän ilmaisua energiasyöppö. Eli tällainen ihminen vaatii kuuntelemaan, loukkaantuu jos ei kuunnella eikä ole itse valmis keskusteluun.

  Itselläni käy usein niin, että näyttelen kuuntelevani, mutta todellisuudessa olen jossain muualla. Olo on väsynyt tällaisen "keskustelun" jälkeen.

  By Blogger Tony, at 1:17 PM  

 • Väsyttävä tyyppi on myös sellainen joka tuntee tarvetta käännyttää muut ja ryhtyy työhön hihat käärittyinä.

  Antti, olet oikeassa. Siitä tulisi loistava novelli tms. Yllättävä käänne lopussa.

  By Blogger Kops, at 2:34 PM  

 • Energiasieppo, meilläpäin.
  -minh-

  By Anonymous minh, at 2:05 PM  

Post a Comment

<< Home