Kops

Tuesday, January 17, 2006

KUN SINUSTA TULEE PIENI

Kun lapsella alkaa ilmetä omaa tahtoa, hän julistaa kiukkuisena äidille tai isälle joka estää itsenäistymispyrkimykset:

“Kun minusta tulee iso, ja sinusta tulee pieni...”

Niin maailmanjärjestyksessä sitten tapahtuukin. Vanhana aikuisesta tulee pieni ja heikko, ja siitä lapsesta tulee isompi ja vanhempiaan vahvempi. Elämänkaaren kokonaisuutta ei tule aina ajatelleeksi.

Isommalla ja vahvemmalla on valta ja voima alistaa ja nujertaa, tai nostaa ja auttaa. Eikö luonto olekin suurenmoisesti järjestetty? Ihanteellisesti isompi ja vahvempi tukee ja auttaa pienempiään ja heikompiaan. Lempeät ja viisaat vahvat vanhemmat ja hallitsijat kun olisi kaikilla ja kaikkialla, meillä olisi varmaan maailmanrauhakin.

Edellytykset on annettu. Lapset ovat kääpiökokoisia vanhempiin verrattuina. Miten ihmeessä heitä voisi käsitellä jos he olisivat vanhempiaan isompia? Hyvä kasvattaminen ei silti saa olla alistamista ja oman tahdon nujertamista, puhuttiin siten ihmisistä tai koirista. Hyvä hallitseminen ei ole sortamista.

Herätän Rita Maestrassakin keskustelua kasvattamisesta. Tervetuloa sinnekin. Työtehtävät pitävät minua tästä lähtien aika kiireisinä. Opetan nettikursseillani mm. jaksamista ja työuupumuksen estoa, joten omien opetusteni mukaan säännöstelen voimiani. Jos olisi enemmän aikaa, vastaisin hyviin kommenttikirjoituksiinne pidemmin ja paremmin. Monet kiitokset kaikista kommenteista! Ne ovat tervetulleita ja arvostettuja.

3 Comments:

 • Tarja Halonen on pelkkä miehittäjä-Ryssän sätkynukke

  Sauli Niinistö ei ole vielä sellainen, siksi Sauli Niinistö presidentiksi 2006

  Hei kaikki punikkilahtarien perseitä nuolevat ryssäläiset :)

  On vastakkainasettelun aika:

  Pro Sauli Niinistö - Suojeluskunnat Suomenmaassa vaatii, kaikki ryssät ulos, sekä punakaarti:)

  Tässä tilanteessa missä on vastakkain tsetseenien kansanmurhaajan Vladimir Ptuinin suojelija ja toisena investointipankkiiri Sauli Niinistö, joka ei ole vielä nuollut Ryssää valtiojohtajana ei ole muuta vaihtoehtoa kuin äänestää Sauli Niinistöä uudeksi presidentiksi

  Seppo Lehto Tampere

  Valkoinen Tampere - silvottu tynkä-Suomi ( SDP:n Väinö Tannerin määritelmä Suomen joutuessa vetäytymään alueiltamme ja joutuessamme luovuttamaan alueita miehitysjoukoille välirauhanehtojen mukaisesti )

  Pro suojeluskunnat, pro neekerit ja somalit Afrikkaan = Kotimaa kutsuu eikö vain? Ei suomalaisetkaan tuppaa loisimaan Afrikkaan neekerien varoilla!
  Pro aluepalautukset, Pro Nato-jäsenyys ja vähän äkkiä;)

  By Blogger Seppo Lehto Miehittäjä-Ryssänkarkoittaja, at 5:31 PM  

 • Minusta 'aitiopaikaltani' hoitoalan työntekijänä näyttää siltä, että jos nykyinen kehitys jatkuu kuten tähän asti, kiihtyvällä tahdilla, tullaan pian siihen, että lapset huolehtivat vanhemmistaan näiden vanhentuessa niin, ettei homma enää toimi päinvastoin. Ihmettelenpä vaan, miten siinä käykään, kun ajattelee nykyistä työelämää ja suurten ikäluokkien eläköitymistä.

  By Anonymous Anonymous, at 7:26 PM  

 • Tervetuloa blogiini Seppo Lehto! Kannatan maailmanrauhaa, yhteistyötä, vuorovaikutusta, rauhanomaista rinnakkaineloa, kansainvälisyyttä, globaalisuutta ja universaalisuutta. Olen kotoisin Tampereelta, jonka koin aikanaan rotuvihan tyyssijaksi. Onko se muuttunut lähtöni jälkeen suvaitsevaisemmaksi? Joko siellä voi pubeissa puhua englantia? Poikaystäväni ja minä jouduimme kerran pakenemaan takaovesta portsarin avulla kun puhuimme englantia mistä joku tykkäsi kyttyrää. Suomalaisia olimme kyllä molemmat, englannin opiskelijoita. Pelkoko tuollaisen vihan takana on, vai huono itsetunto ja kateus?

  Anonyymi, suurten ikäluokkien kohtalo on kieltämättä sellainen että hyviä suunnitelmia tarvitaan jo nyt. Mistä apua?

  By Blogger Kops, at 5:46 AM  

Post a Comment

<< Home