Kops

Monday, January 30, 2006

HYÖTYMEEMI

Mitä jos saman tien tehtäis joku hyötymeemi kun tässä memelöidään?

Olemme kai kaikki kokeneet aikoja jolloin käteinen on vähissä ja pitää yrittää elämästä selvitä hengissä. Miten olette selviytyneet? Onko tarjota yleiseen käyttöön briljantteja säästöniksejä?

Haastan kaikki jotka haluavat ottaa haasteen vastaan. Millä säästää rahaa?

Tässä yksi: Odota niin kauan että tulee kunnon nälkä. Silloin maistuu niin sanotusti mikä tahansa, ja voit syödä hyvällä halulla jotain tosi edullista joka ei ehkä muuten maistuisi. Kaurapuuroa, näkkäriä... Jos rahapula on tilapäinen, säästämisen ideointi saattaa tarjota hauskaa aivovoimistelua.

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

6 Comments:

 • Taidan kirjoittaa "miten selvitään pienellä tulolla" -tekstin omaan blogiini tänä iltana. Meillä pahimmillaan oli tilanne, että saatiin opintotuki, asumistuki, kotihoidontuki ja lapsilisät.

  Mutta siis lyhyesti: Päiväystuotteet ovat yleensä alennuksessa. Leipäjonosta saa ilmaista leipää, joka voi kyllä olla hieman kuivaa, mutta maistuu kuin tuore, kunhan sen ekana pakastaa ja sen jälkeen sulattaa mikroaaltouunissa lämpimäksi. Vesi on ilmaista ja suurusteena käytettävä vehnäjauho halpaa eli jauhenlihakastikkeesta voi tehdä maukkaan, mutta laihan. Peruna lisukkeeksi, joten nälkä ei jää.

  By Anonymous Teme, at 11:33 AM  

 • 1) Pitkäaikainen kaurapuuron syönti voi johtaa puutoksiin. Viljatuotteita palkokasveihin yhdistämällä saa kutakuinkin täydellisiä proteiineja (meillä: pastaa ja papuja, monessa nälkämaassa riisiä ja papuja, Suomessa hernekeittoa ainakin kerran viikossa).

  2) Osta kauden vihanneksia/hedelmiä. Aseta kattoraja "meillä syödään vain niitä heiniä jonka kilohinta jää alle tai tasan euroon".

  3) Imetä lasta. Äidinmaito on ilmaista ja terveellistä. Imetetty lapsi on tilastollisesti terveempi, voit jopa säästää lääke- ja lääkärinkuluissa.

  4) Säästä lämmityksessä, käytä villapaitaa.

  5) Käytä rättivaippoja.

  6) Köyhän ei kannata ostaa halpaa! Laadukkaita vaatteita ja jalkineita voi käyttää ja kierrättää pitkään, pitkään...

  By Blogger Katja, at 1:28 PM  

 • Hyviä vinkkejä. Ruuan "jatkaminen" on vanha konsti, josta voi keksiä paljon muunnoksia. Nykyihminen ei aina muista että vesikin kelpaa janojuomaksi. Tuo viimeinen on tottakin todempi juttu. Halpa tulee pitkän päälle kalliiksi.

  By Blogger Kops, at 1:44 PM  

 • Olen välillä ihmetellyt kavereitani, varsinkin työttömiä sellaisia, joilla on se pikku yksiö jossain kallio-akselilla ja pikkuyksiössä toimiva keittiö. kaupasta haetaan litratolkulla kokista ja erilaisia vanukkaita, á 1, 20e. Leipä on kaupan pullatiskin pitaleipää tai muita herkkuja, yksittäispakattuina ja pakastimesta löytyy jääpaloja. Hitto, mitä tuhlausta! Turha valittaa, että rahaa ei ole ja kauhea nälkä, kun kokis kuuluu pruselintarvikkeisiin ja yhden aamiaisen takia lähdetään kauppaan ja siihen yhden hengen aamiaiseen käytetään kevyesti 7-10e! Kokis on ihan täyttä turhuutta, samoin kuin kaikki muutkin porejuomat. Meillä juodaan vedellä laimennettua mehua aamulla(tai siis muut laimentavat, minä en...) ja muuten vettä, ruuan kanssa Laps juo maitoa. Ruoka perustuu perunaan ja lihaan ja kasviksiin. Tarjouksista ostetaan paljon, että löytyy sitten ylläreitä, kun avaa pakkasen kun tili on nollilla. Minusta ruokaostokset pitäisi keskittää rahapäivälle, ostaa säilyvää, pakastettavaa yms. ja vaikka iso paketti näkkäriä, eikä mitn pitaleipää.
  Kun olin lapsi, meillä oli todella tiukkaa ja äiti tinki ruuasta. Meillä ei ikinä ollut paahtoleipää, ei tuoremehua eikä pikkujugurtteja. Kun muutin kotoa, elin ensimmäisen vuoden pikkjugurteilla ja paahtoileivällä ja ostin kalliita tuoremehuja. Olen päättänyt, että meillä on aina ruokaa ja valinnanvaraa. Esim,laitanko kurkkua vai juustoa leivän päälle. Otanko ruikkaria vai näkkäriä. jne. Ihan tavallista. Päivällinen on aina kunnollinen ja monipuolinen, samoin aamiainen. Päivän mittaan kukin hakee kaapista mitä hakee.
  -minh-

  By Anonymous minh, at 11:26 AM  

 • Leipominen!

  Aivan ihana harrastus, jos saa miehenpuolikkaan tai kaverinkin innostumaan asiasta. Joskus olen laskenut, että 20 sämpylän hinnaksi tulee n. 1 euro. Ei voi väittää kalliiksi eihän? Lisäksi mikä on ihanampaa kuin tuoreet itsetehdyt leivät?

  Torstaina olisi tarkoitus tehdä perunapiirakoita. Perunapiirakkapeltin hinnaksi tulee kanssa korkeintaan joku 1 euro (25 kpl).

  Itse olen myös tehnyt sellaisen periaatepäätöksen, että en maksa liikunnasta vain liikun kävellen/pyörällä koulumatkat ja muut "pakolliset" matkat. Tässä säästää kaksinkertaisesti: ei tarvitse maksaa liikuntaharrastuksesta eikä koulumatkoista.

  Viikonloppuna ajateltiin mennä poikaystävän kanssa eväsretkelle. Kaikki tämän tyyppiset harrasteet on mukavia sekä ilmaisia. Ei aina ole pakko mennä teatteriin tai elokuviin, joskus voi lähteä lähimetsikköön vaeltelemaan termospullon kanssa. :)

  By Blogger Mayatar, at 11:50 AM  

 • Verratonta asiaa, ihan kaikki mitä tänne kirjasitte. Kiitos!

  By Blogger Kops, at 4:08 PM  

Post a Comment

<< Home