Kops

Wednesday, December 14, 2005

USKONVAPAUS JA SANANVAPAUS

Suomessa on uskonvapaus. Noin niinkuin periaatteessa. Vaan yritäpä kuulua johonkin uskontokuntaan tai olla kuulumatta niin johan jotkut yksilöt vetävät herneen nenäänsä ja yrittävät taivutella tai painostaa erinäisin konstein omalle kannalleen.

Suomessa on sananvapaus. Mutta heti kun ei-toivotun sanasen lausut ilmoille väärässä porukassa voit sitä joutua katumaan. Ei ihme että blogeja on niin paljon nimimerkeillä. Se on sitä viisasta harkitsevaa pelkoa johon viittasin eilisessä postauksessa.

On meissä sankareitakin. Taisteluissa karaistuneita yksilöitä jotka pitävät oman vakaumuksensa ja seisovat kun toiset yrittävät kaataa kumoon. Pystyssä seisojat uskovat ihmisyyteen, suvaitsevaisuuteen ja kaikenlaiseen vapauteen. Hurraa sille joka seistä tököttää herätyskokouksessa eikä mene mukaan hurahtaneiden osastoon. Ei uskoa kuulu markkinahumulla esittää. Katsokaa miten uskovainen minä olen! Nyt käännytän muut jotka ovat syntisiä. Siis eespäin taistoon, toverit! Me valitut annamme kirkkautemme loistaa tietämättömien pimeyteen... Blaa blaa blaa. Sitten luonnollisesti tarvitaan toinen armeija tuolta suojautumiseen. Sotiessa se uskokin unohtuu.

2 Comments:

  • Juu, aavistelin, että ehkä kuuhulluus, mutta ei kyllä se selkeästi on muu hulluus...

    Ja "Ei ole konstikaan olla rohkea, jos ei pelota." kirjoitti Tove Jansson

    By Blogger sumea, at 8:31 AM  

  • Rohkeus on pelon voittamista. Mutta tiedätkö miten ihanan vapaa olo on kun pelko on voitettu?

    Nauratti kauheasti kun sinulta oli kommentti. Tulen nimittäin juuri sinun blogistasi sinua kommentoimasta. Hah hah!

    By Blogger Kops, at 8:36 AM  

Post a Comment

<< Home