Kops

Tuesday, December 13, 2005

PELOISTA

On kahdenlaista pelkoa, tervettä ja epätervettä. On viisasta pelätä susia. Kannattaa varoa tuntemattomia vesiä. Parempi katsoa kuin katua. Ei kannata uskoutua ihan kenelle tahansa. Kokeile kepillä jäätä ennen kuin muuten kokeilet sen kantavuutta.

Epäterve pelko on sitä että uskalla yrittää yhtään mitään, vaan antaa pienenkin vastoinkäymisen lannistaa. Pelkää omaa varjoaan. Antaa pelolle vallan. Päästää pelon lamauttamaan niin että ei tee mitään eikä uskoudu kenellekään. Elämää ei opi sillä tavalla.

Rohkeus on sitä että voittaa pelkonsa. Ei sen tarvitse kerralla tapahtua. Kokeile ensin kepillä jäätä. Lainaan keppiäni. Pikaterapeutti Kops.

___________________________________________________

Blogissa Katkeilevaa ajatusvirtaa on kiinnostava kirjoitus peloista.

___________________________________________________

Eilisessä uniryhmässä puolet sanoi pystyvänsä nukkumaan paljon paremmin kuin ennen ryhmään tuloaan. Keskusteluistamme he saavat uskoa ja luottamusta siihen että asioilla on taipumusta järjestyä, ja kaikkeen on olemassa ratkaisu.

Huumorikin auttaa. Katsoimme ikkunasta litteää rakennusta johon on maalattu pystyraidat. Keksimme että se on varmaan pyjamatehdas.

5 Comments:

 • Niin, ja epäterve pelko yleensä häviää taivaan tuuliin kun sen nostaa päivänvaloon. Jos vain uskaltaa voittaa pelkonsa ...

  By Blogger Ajatusvirta, at 12:28 PM  

 • Kyllä! Kuten ihailemani Dr Phil sanoo: Monsters live in the dark. Päivänvaloon vaan kaikki. Puhu ulos pelkosi. TV 4 tänään klo 17.30: Dr Phil puhuu järkeä pelkureille ja kaikille joilla on ongelmia.

  By Blogger Kops, at 1:40 PM  

 • Voi harmi, olen iltavuorossa töissä.

  By Blogger Ajatusvirta, at 3:25 PM  

 • Mulle tulee sellaisia pelkotiloja, joita kutsun kauhukohtauksiksi. Totaalista kauhua ja mielikuvien virtaa kaikesta hirveästä. Posttraumaattisen stressioireyhtymän kaikuja. Joskus on joku, joka kestää kuulla mitä mieleni sisäiset näyt ovat, mutta harvoin. Tahdon säästää niiltä kanssaihmiset. Puhuisin kyllä, mutten tahdo muiden menettävän yöuniaan sen takia mitä heille puhun.

  By Blogger Ninni, at 4:26 PM  

 • Ihanaa että tulit käymään, Ninni. Ja kiitos huomaavaisuudesta. Olen yksin kotona ja on pimeää... huu. Ajatusvirta, hyvänen aika, etkö ole ajastanut Philiä? Soitapa jollekulle joka nauhoittaa sen sinulle. Meillä se tulee kyllä dvd:lle mutta mahdammeko asua liian kaukana toisistamme?

  Parasta puhua noista kauhukohtauksista vasta päivänvalossa. Nousee tukka pystyyn näin pimeällä. Tarvitsemme Dr Philin turvallista järkipuhetta, ellemme ylety potkimaan itsejämme takamukseen.

  By Blogger Kops, at 4:35 PM  

Post a Comment

<< Home