Kops

Saturday, December 10, 2005

OSATOTUUKSISTA

Pikaterapeutin keppi kopsahtaa. Ärsyttää ja suututtaa kuulla turhaa höpinää ja sanahelinää, osatotuuksia joita tarjotaan absoluttisena totuutena. “Tieto lisää tuskaa.” Typeryyksien typeryys! Jokainen joka on kauhussaan odottanut tietoa tuomiosta, tuleeko irtisanominen, onko syöpä, missä kadonnut omainen on... tietää että tietämättömyys on pahinta tuskaa.

“Elämää ei opi kirjoista.“ Eikö muka? Ajattele uudelleen. Mikä määrä viisautta, elämänohjeita, uusille raiteille tönäiseviä ajatuksia tulvii kirjojen lehdiltä! Miten rajoittava elämänohje on kääntää selkänsä niille neuvoille joita kirjoitustaitoiset ovat tallentaneet muistiin. Elämänkokemuksestahan nekin kumpuavat.

Elämää oppii kirjoista, vaikka onkin totta että kokemusperäistä elämää on itse elettävä jotta tietää mitä oikeasti on rakastuminen, omaisen menettäminen, voiton huuma jne. Ei niitä voi siirtää kerrottuina eteenpäin ilman omaa kokemista.

Kärsimätön pikaterapeutti Kops huitaisee kepillä pöytään. Luento on päättynyt. Tämän voi ostaa myös kirjana.

3 Comments:

  • itse oppinut terapeutti vai? täällä kohtalotoveri, myös kovia kokenut :9

    By Anonymous raiza, at 5:37 PM  

  • "Elämää ei opi kirjoista" Hmmm... Veditkö tuon minun blogistani? Olen samaa mieltä kanssasi. Kirjat ovat tulvillaan elämänviisautta ja ohjeita. Mutta pystytkö kuvittelemaan ärsyttävämpää tapausta kuin ihminen, joka kirjaviisaana kertoo muille miten elämää pitäisi elää? Mieluummin kuulen asian joltakin joka on oppinut sen kantapään kautta. Mutta olen myös vuosiakausia surkutellut sitä, etteivät ihmiset (minä mukaan luettuna) opi mitään historiasta tai muiden virheistä. Kaikkien pitää tehdä samat mokat ihan itse! Ei riitä, että ystävä kertoo toiselle, että ei se kannata, se ei ole sen arvoista. Ihmisen pitää itse tehdä omat typerät juttunsa ja todeta ystävälleen, että hän oli oikeassa. Siis jos nöyrtyy sen tunnustamaan. Jos ihminen ihan oikeasti oppisi muiden kokemuksista ja kirjoitetusta tekstistä, eläisimme sodattomassa maailmassa, jossa on rauha ihmisten kesken ja kaikilla on hyvä olla.

    By Blogger Hahmo, at 5:45 PM  

  • Sinussa on särmää ja karismaa; olet kiinnostava. Minulle ei nimittäin kelpaakaan aivan kuka tahansa terapeutti. Enemmän kuin aavistaa tai myöntää elämässä on merkitystä tunteilla ja järki sekä tahto ovat vähäisemmät, varsinkin mitä lähemmäs rehellisyyttä pyrkii. Elämässä kepit heiluvat aina, mutta kun on säröillä, voi heikkokin kepin isku särkeä astian, joskus siihen riittää huono tuuri. *kättelee session päätteksi ja jää odottamaan seuraavaa*

    By Anonymous Anonymous, at 5:47 PM  

Post a Comment

<< Home