Kops

Friday, December 23, 2005

MIEHET JA NAISET

Yksi käytännön vaikeus miehen ja naisen välillä on viestintä. Tässä yksi klassinen ongelma. Nainen ei sano selvästi mitä haluaa, ja suuttuu sitten miehelle kun tämä ei tajua.

Tuttu mies kertoi vaimon pyytäneen: “Käypä katsomassa joko se pyykkirumpu on pyörinyt.” Mies meni, kuten miehet usein ihan innokkaasti tekevätkin. Luulen että heihin on tuollainen auttavainen äksön istutettu ennen syntymää. Tuli takaisin ja ilmoitti: “Oli se pyörinyt.” Vaimo siitä suuttumaan kun oli tarkoittanut että “Hae pyykit”.

Miten käy seuraavalla kerralla? Ottaako jompikumpi opikseen? Tulkitseeko mies naisen kiertoilmauksen ja purkaa koodin? Puhuuko nainen seuraavalla kerralla suoraan? Vai jatkuuko sama puutteellinen kommunikointi avioeroon asti? Miestä ei enää huvita auttaa kun simputetaan. Nainen pitää miestä kelvottomana laiskurina ja typeryksenä joka ei ymmärrä “selvää suomea”.

Minä olen tuossa asiassa miehen puolella., mutta vain tiettyyn rajaan asti. Hänen pitäisi nimittäin protestoida, ja vaatia että puhutaan suoraan. Viestinnän perussääntö numero se ja se on että vastuu on viestin lähettäjällä. Sillä perusteella voidaan tuo mies vapauttaa syytteistä. Kokemukseni mukaan naiset väittävät kivenkovaan puhuneensa ihan suoraan. Siihen päälle sanovat että siinähän on “selvästi vihjeenä” kevyt “käypä”. Anna mun kaikki kärsiä! Selvästi VIHJEENÄ!

Tähän ilmiöön liittyy vielä sekin että usein tyttölapsia kasvatetaan siihen että he eivät saa pyytää itselleen mitään. Sivusta katsoen tulos avioliitoissa näyttää olevan että eivät todellakaan ole oppineet pyytämään, mutta pahansisuisesti käskevät eivätkä anna kiitosta. Ihmetellen valittavat kun puoliso ei auta kotitöissä.

Ja huomenna Kops antaa miesten kuulla kunniansa. Keppi kopsahtaa. Kops.

2 Comments:

 • Ja huomenna Kops antaa miesten kuulla kunniansa. Keppi kopsahtaa. Kops.

  Voitaisiinko sopia, että jos kuitenkin vasta Joulun jälkeen, ettei tule paha mieli.

  Muutoin olen kirjoituksesi kanssa samaa mieltä, että vihjeet harvoin (jos koskaan) ovat selviä. Toinen yrittää vihjata "selvästi", eikä viesti silti tavoita kohdettaan. Sitten on niitäkin, jotka näkevät vihjeitä vähän kaikessa - sielläkin, missä niitä ei ole.

  Hyvää Joulua. :)

  By Blogger Tony, at 4:40 PM  

 • Tervehdys Tony

  Keppini on pehmustettu. Se on vain opetuksen apuväline. Tule lukemaan seuraavakin kopsuttelu. Tykkäät siitä ihan varmasti. Kerron siinä miten naiset voivat oppia ymmärtämään teidän kieltänne.

  Terveisin tulkki Kops

  By Anonymous kops, at 4:57 PM  

Post a Comment

<< Home