Kops

Thursday, December 22, 2005

LIITOISTA

Onnistuneessa parisuhteessa mies ja naisen täydentävät toisiaan. Kumpikin tuo suhteeseen omat vahvuutensa. Perhe on yhteinen yritys. Ongelmia ratkotaan yhdessä. Kumpikin on tyytyväinen kun saa olla oma itsensä. Vastoinkäymiset yhdistävät, ja lujittavat suhdetta.

En ole koskaan oikein ymmärtänyt parisuhteiden kahta maailmanlaajuista klassista ongelmaa, hammastahnaa ja WC:n kantta. Olin ollut vasta vähän aikaa ollut naimisissa kun joku alkoi vaahdota siitä miten hänen poikaystävänsä puristelee hammastahnatuubia miten sattuu, ja on ärsyttävää kun tuubi ei ole siisti. Kerroin että meillä ei ole ongelmaa koska kummallakin on oma hammastahna. Voi että se tyyppi tuijotti minua. “Siis teillä on OMAT hammastahnat!” Äänensävy ei suinkaan ollut luokkaa “Sepä hyvä idea” vaan paremminkin päivittelevä. Vaikka sanoin järkisyyn että minä pidin tavallisesta Colgate Fluorista ja mieheni geeliversiosta, ihmettelylle ei tullut loppua. Miten iskostunut olikaan käsitys että parisuhteessa hammastahna on yhteinen. Miten typerää. Meillä oli sellainen peilikaappikin että siinä oli kummallekin oma pieni kaappiosasto peilin molemmin puolin. On vieläkin.

WC:n kantta en myöskään ymmärrä. Jos menen missä tahansa vessaan, toimin sen mukaisesti onko kansi ylhäällä vai alhaalla. Nostan tai lasken sen itse. En minä ole invalidi. Tuntuu olevan vallitseva vaatimus että mies jättää sen naista varten alas. Paitsi Italiassa, jossa äidit nostavat renkaan ylös poikiansa varten, myös aikuisia poikiaan. En tiedä onko totta vai tarua, mutta olen kyllä asunut Italiassa joten olen taipuvainen uskomaan.

Jos pariskuntien yleiset ongelmat ovat tuota tasoa, mitä toivoa liitoilla on? En ihmettele avioerojen määrää, enkä sitä että eroa edeltää vuosien kärsimys, Liiton pitäisi olla kumppanuus. Oikeilla asenteilla, oikealla ajattelutavalla, hyvällä yhteistyöllä ja suunnittelulla onnistuu avioliitto, liikekumppanuus... liitto kuin liitto.

6 Comments:

 • Fiksua... Olen kanssasi samaa mieltä. Aikanaan mulla ja miehelläni oli omat hammastahnat ja vessan kannesta ei tullut minkäänlaista sanomista. Tosin se avoliitto kaatui sitten ihan muihin asioihin ku tuollaisiin pikkujuttuihin. =D

  By Anonymous Titta, at 9:02 AM  

 • Usein kaatuu ihan vaan kielivaikeuksiin, kun naiset eivät ymmärrä miesten kieltä ja päinvastoin. Postaan huomenna siitä juttua. Kiitti kun kävit lukemassa ja kommentoimassa. Ilahdutti. Minä käyn melkein joka päivä In This World'issä. Sieltä saisi olla linkki pannukakun reunalle niin pääsisi sujuvasti solahtamaan.

  By Blogger Kops, at 1:58 PM  

 • Laitan sen linkin ihan heti. ;)

  By Anonymous Titta, at 4:47 PM  

 • Tarkoititko siis mun toista blogia? Onhan se siellä. Rupesin miettimään, että enkö sitä ole muka laittanut. =D

  By Anonymous Titta, at 4:51 PM  

 • Ei avioliitto kaadu vessanpytyn kanteen, vaan roiskuneeseen kuseen. Inhottaa laskea perseensä märälle reunukselle.

  By Anonymous satujatar, at 9:17 AM  

 • avioliitto ei kaadu isoista asioista,pienet sen sijaan nyppivät sen riekaleiksi, koska ne tapahtuvat joka päivä samalla kaavalla.
  Muuten, meillä on ollut koko avioliiton ajan omat vaatekaapit, oma tuoli, oma tv:kin, ja omat kirjat ja omat harrastukset ja omat...
  että herttimaleijaa, ei näytä näinollen hyvältä...
  ai niin , unohdin mainita: myös omat mielipiteet....

  By Anonymous Damn, at 4:24 PM  

Post a Comment

<< Home