Kops

Tuesday, December 27, 2005

KUVATAITEESTA

Löysin Marian studio nimisen blogin kautta ensin hänen Bliss bloginsa ja sitten sieltä eteenpäin hiihtelemällä paljon kuvataideblogeja. Kaikenlaista silmää ja mielikuvitusta hivelevää visuaalista elämystä on Blogilandissa tarjolla.

Ajatuksista sukeltaa pintaan tarinat taiteilijoista joilla on piinattu sielu, samoin kuin erinäiset muistikuvat taideterapiasta auttavana hoidon osana ahdistuneille ja muille joiden mielenterveys ei ole tasapainossa. Väittävätpä jotkut että eivät pysyisi järjissään elleivät saisi tehdä taidetta tai käsitöitä. Taide voi olla nautinto sen luojalle ja sitä tutkivalle katsojalle.

Yksi kuva puhuu enemmän kuin tuhat sanaa. Mitä se sanoo? Jaa, siinäpä se. Eri ihmiset näkevät ja kokevat taidetta eri tavoin. Taiteilijalta itseltään kannattaa kysyä, jos haluaa tietää mitä hän itse tahtoo sanoa. Ehkäpä hän ei halunnutkaan sanoa mitään.

7 Comments:

 • ”Kirjoittaminen on eräs terapiamuoto. Joskus ihmettelen millä tavoin kaikki ne, jotka eivät kirjoita, sävellä tai maalaa, pystyvät pääsemään pakoon siltä hulluudelta, melankolialta, pakokauhulta, joka luontaisesti kuuluu ihmisenä olemiseen.”

  - Graham Greene

  By Anonymous Herkku, at 2:01 PM  

 • Joskus sentään olemme jostakin samaa mieltä :o)

  Paitsi välillä ajattelen, että taiteilijan tuska ja piinattu sielu on enemmän kliseetä kuin todellisuutta.

  Taideterapia on tosiaan yksi mahdollinen hoitomuoto, joskin valitettavan harvan kohdalle osuva. Omassa hoidossani käyn terapiassa muutenkin, mutta kiinnostuneena odotan, mitä Mielentaide Ry (www.mielentaide.net) tulevaisuudessa tarjoaa. Siellä ehkä on mahdollisuus päästä tutustumaan taideterapiaan.

  By Anonymous Iltakajo, at 2:08 PM  

 • Minua ovat aina kiinnostaneet taiteilijat, muutkin kuin kuvataiteilijat. Ihmiset yleensäkin kiinnostavat, enhän muuten olisikaan niissä ammateissa joissa olen.

  Iltakajo, ihanaa että tulit käymään! Jätin sinulle pitkähkön viestin tänään löytämäni kommentin perään, mutta se hävisi jonnekin avaruuteen. En jaksa uudelleen konstruoida sitä. On kiinnostavaa miten väärin tulkitset minua etkä ota sitä pointtia minkä esitän. Se on jotenkin hienoa. Heh heh, taidan olla oudolla tavalla vinksahtanut, enkä normaalilla. Joka tapauksessa, toivon että vierailet usein. Minäkin lukisin sinua, mutta en näe oikein hyvin lukea sitä pientä pränttiä mustaa taustaa vasten. Pitää kai hommata suurennuslasi.

  Herkku, kävin eilen blogissasi. Kirjoitat todella hyvin, ja taidat olla niitä Blogistanin luetuimpia. Mikä kunnia että Kops sai sinut vieraakseen.

  Graham Greene kuului pakollisena enkun opintoihini aikanaan, mutta siinähän häntä oppi arvostamaan. Kiinnottava tuo hänen olettamuksensa siitä miten kaikkien ihmisten olemukseen kuuluu hulluus, melankolia ja pakokauhu.

  By Blogger Kops, at 3:39 PM  

 • :O

  *epäilee sitä ihanuutta*

  Tekstiä voi suurentaa esim. pitämällä näppäimistöllä ctrl-näppäin pohjassa ja scrollaamalla rullahiirellä teksti sopivan kokoiseksi. Sekä IE:ssä että Mozillassa (suosittelen jälkimäistä) tekstin kokoa on helppo muuttaa valikon "Näytä" -> "Tekstin koko" kautta. Tiedän rikkovani Jukka K. Korpelan sääntöjä, mutta valitsemani värit ovat osa persoonaani, enkä niistä siksi luovu :D

  Sitä vinksahtuneisuuttasi yritän kovasti kaivaa esiin tekstistäsi, toivottavasti löydän sieltä muutakin kuin "pelkän" opettajan :o)

  Graham Greene - se kuuluisa bipopöpi :o)

  By Anonymous Iltakajo, at 4:05 PM  

 • Ai pahus, unohdin tekniikan. Saahan tekstin tietenkin suurennetuksi. Palaan asiaan heti huomenna.

  Opettajaa taitaa kahdesta blogistani löytyä koska opiskelijani lukevat näitä. Opettaja tekee työtään omalla personallaan joten kyllä sitäkin tulee esiin, mutta minun on esimerkiksi pidättäydyttävä kovin voimakkaasti tuomasta omia mielipiteitäni esiin, jos minulla sellaisia sattuu esiintymään. Yritän välttää ns. vakaumuksellista opettamista ja aivopesua. Huominen postaukseni käsittelee mielipiteitä - ellen nyt sitten muuta mieltäni. Heko heko.

  By Blogger Kops, at 4:45 PM  

 • Näen taiteen tekemisen ja nauttimisen eräänä ihmisen tärkeimmistä tarpeista heti syömisen ja nukkumisen jälkeen. Vai pitäisikö puhua luomisen ja etsimisen tarpeesta. Niin kauan kuin ihminen on ollut, niin kauan on ollut koristeita.

  By Blogger Tony, at 5:25 PM  

 • Tony hei!

  Koristeitapa hyvinkin. Kovin on vaan erilainen maku ihmisillä. Makuasioista ei sovi kiistellä, kuuluu vanha sanonta. Siitä saisi hyvän blogikirjoituksen aiheen.

  By Blogger Kops, at 3:06 PM  

Post a Comment

<< Home