Kops

Monday, December 26, 2005

KUTSUMUS

Mikä meitä ajaa tekemään jotakin jo lapsesta asti? Meistä moniin on istutettu valmiiksi ainekset tulevaan kutsumukseen. Oma itsetunto ja päättäväisyys voi ajaa päämäärää kohti silloinkin kun tielle kasataan esteitä. Sääli jos joutuu uhraamaan tai tukahduttamaan oman kutsumuksensa.

Stuntmanin ammatti on vaarallinen. Vaikea kuvitella että orastavia stuntmanin kykyjä olisi yksikään äiti rohkaissut. Isotkin riidat lienevät sävyttäneet matkaa uran huipulle. Eräs ystäväni on intohimoinen käsityöihminen, uskomattoman tuottelias. En ihmettelisi vaikka saisin tietää että hän neuloo lapasia unissaan. Luomishimo ajoi hänet lapsena salaa ompelemaan äidin koneella tämän poissa ollessa. Itku ja hammasten kiristyshän siitä seurasi, mutta ei katkaissut tietä ystäväni omaa päämäärää kohti.

Minä olin opettaja jo lapsena. Samoin olen kirjoittanut hyvin nuoresta asti, sekä ollut eräänlainen synnynnäinen psykologi. Väärinymmärtäjät eivät ole kovin pahasti hidastaneet matkalla omiin ammatteihini. Terapeutti Tommy Hellsten tunsi omat taipumuksensa jo varhaisella iällä. Hän tarjoutui terapoimaan alkoholisoitunutta setäänsä. Setä nimitti häntä kusipääksi. Onneksi Hellsten jatkoi kutsumuksensa seuraamista.

Täytyy olla aika vahva sisäinen itsetunto silloin kun ympäristö yrittää estää ihmistä toteuttamasta itseään ja seuraamasta omaa tähteään. Esteitä kohdatessa tulee usein punninneeksi uudelleen oman motivaationsa ja tekemään tiliä itselleen. Siksi kannattaa olla kiitollinen noista vastavoimista eikä antaa niiden lannistaa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home