Kops

Saturday, December 17, 2005

KOPS RIEHUU

No voi persikat ja vatut! Yhdeksi päiväksi lähdin kotikäynnille ja jätin sijaisen tänne. Koko vastaanotto kaaoksessa. Sijainen ulos tässä silmänräpäyksessä tai saat kepistä. Musteläikkätestejä tässä vielä! Ne ovat lautasliinoja eilisistä firman pikkujouluista. Kaikki diagnoosit uusiksi. No vieläkö se sijainen siinä tököttää...?

Ottaa nuorukaisesta kiinni niska-pers-otteella ja lennättää kaaressa mäelle.

“No niin, asemaravintolan siivooja. Kertokaa itse mikä on ongelmanne. Ei terapautti ole ajatustenlukija. Minä kuuntelen.”

Siivooja: “Vieläkin puistattaa kun jouduin noita punaviinitahroja katselemaan. Olen tehnyt töissä kahta vuoroa koko syksyn ilman lomaa ja nyt tulin hakemaan sairaslomaa...”

___________________________________________________

Sama juttu taidenäyttelyissä. Kriitikot selittävät omaa tulkintaansa taiteilijan näkemyksestä, miten taiteilija on kuvannut köyhien ankeutta harmailla väreillä blaa bla lässyti lässyti, kunnes joku kysyy taiteilijalta itseltään. “Joo, tota, kirkkaat värit oli just loppu, ja inspiraatio iski ennen kuin ehdin mennä lisää ostamaan.”’

___________________________________________________

Arkiterapeutti Kopsin vastaanotto on palannut entiselleen. Täällä ei haihatella höpsyrdejä vaan mennään suoraan ongelman ytimeen ja siitä ratkaisuun.

2 Comments:

 • Arvoisa Arkiterapeutti, onko pakko riehua, kun minulla on kaikenlaisia mahdollisia ja mahdottomia pelkojakin.

  Ennen jokaista kopaustasi olen jo napannut itseäni kerran päähän ja jokaisen jälkeen teen sen vielä kahdesti.

  Juu, juu, teidän, että aika on loppu - se kuluu terapeutin vastaanotolla aina armottomasti liian nopeasti - ja seuraava asiakas on jo odotushuoneessa.

  By Blogger sumea, at 8:22 AM  

 • Mahdollisille peloille lyhyterapia, mahdottomat hoituvat pikaterapiassa, mutta asiakas Sumea on vielä itsepalvelupuolen ja pikavastaanoton kynnyksellä. Selvästi havaittavaa edistystä viikon takaiseen tilanteeseen. Kutsun astumaan sisään.

  Kopsin riehunta kohdistuu puoskareihin, niihin jotka tekevät vääriä diagnooseja, niihin joilla ei ole empatiaa. Tarpeen vaatiessani töpsäytetään potilastakin pehmustetulla kepillä.

  By Blogger Kops, at 8:35 AM  

Post a Comment

<< Home