Kops

Saturday, December 31, 2005

KANSSABLOGGAREILLE

Sain eilisen postaukseni oheen kommenttikirjoitukset, joista löytyneistä helmistä voisi punoa helminauhan. Ihmiset ovat yksilöitä, kaikilla on oma minuus, kaikki ovat erilaisia - ja kuitenkin, olemme niin samanlaisia. Jos jättää temperamentin ja persoonallisuuden erot hetkeksi syrjään, sekä koulutuksen ja elämänvaiheiden erilaisuuden, näkyy se mikä meitä yhdistää. Ihmisinä meillä on samanlainen kokoelma tunteita ja hyvin samansuuntaiset perustarpeet. Ajattelutavoissamme ja reaktioissamme on paljonkin eroja, mutta onko meidän joukossamme esimerkiksi ketään joka ei kaipaisi hyväksyntää, varsinkin omilta vanhemmiltaan? Eikö se tarve ole istutettu meihin jo valmiiksi? Melankolis-luterilaisella kasvatuksella ja lestadiolais-raskassoutuisuuden perinteellä on pitkät lonkerot. Eiköhän katkota ne omalta kohdaltamme. Annetaan toisillemme tunnustusta ja varsinkin itsellemme. Olemme tehneet jokaisessa elämänvaiheessa parhaamme, aina kulloistenkin voimavarojemme ja kulloisenkin ymmärryksemme mukaan. Teemme edelleenkin parhaamme. Edellisiä sukupolvia emme ehkä pysty muuttamaan, mutta oman suhtautumisemme pystymme. Ennen kaikkea meistä jokainen pystyy olemaan parempi ihminen, parempi lähimmäinen, parempi kasvattaja lapsilleen, kun tiedostaa sen että meillä on valta, oikeus ja velvollisuus antaa muille hyväksyntää ja tunnustusta, kertoa muille että he kelpaavat meille, että arvostamme heitä. Toinen juttu on sitten osaavatko ihmiset ottaa vastaan arvostusta. Siinäpä taas yksi kasvatuksemme puute.

Minä uskon aina hyvään ihmisissä, opettaja kun olen kutsumukseltani. Nyt on uskomukseni vahvistunut bloggaillessa. Olen löytänyt auttavaisia, ihania ihmisiä, jotka jakavat ilojaan ja surujaan muiden kanssa, auttavat minua tumpeloa tekniikan kanssa, kertovat saaneensa oppia ja hyötyä blogistani, antavat hyviä linkkejä, kutsuvat blogeihinsa, On kuin olisin saanut uuden kaverijoukon, uuden oppilasluokan, vastaanotollisen ihmisiä arkiterapeutti Kopsin luokse.

Lestadiolaisiin aikoihin sanottiin: Käykäähän talossa. Nyt sanotaan: Käykäähän blogissa! Kops! Ei tarvitse edes koputtaa.

10 Comments:

 • Olet hieno ihminen ja kirjoitus on koskettava! Kuin pieni elämässä selviytymisen opas: Antakaa muille hyväksyntää ja arvostutta. Totta! Mutta ensin meidän tulee oppia arvostamaan itseämme ennen kuin pyytettömästi osaamme antaa samaa muille. Muutoin arvostuksen ja huomion antamisesta tulee vallankäytön väline. Ja kuinka moni käyttääkään tuota valtaa tietämättään ja tiedostaen väärin...

  By Blogger Hahmo, at 8:02 AM  

 • Kylläpä tuli hyvä mieli tästä kirjoituksesta. Monelta kantilta katsottu ja hyvin sanottu.

  By Anonymous Anonymous, at 10:51 AM  

 • Tulin vuorostani kylään, kun kävit aamulla meillä... olen ihan samaa mieltä kanssasi. Upea juttu nämä blogit. Minäkin olen saanut sinulta ja monelta muulta tärkeitä oivalluksia oman elämäni parantamiseksi, kiitos sinulle Kops ja kiitos teille kaikille muille!

  By Blogger Ajatusvirta, at 11:42 AM  

 • Hienoa, että tulit Haarakonttoriin ja kutsuit tänne. Loppuvuoden löytö!

  Eilen tapasin erään ihmisen blogimaailmasta ja puhuimme silmäkkäin blogeista; hassu tunne, kun molemmat sanoivat, että tuntuu, kuin ihmiset Blogistaniassa olisivat ystäviä, mutta heitä ei silti tarvitse tavata livenä, vaan kirjoittamisen kautta saa niin paljon, että ei tunne olevansa totaalisen yksinäinen.
  Pääosin nämä blogit ovat suvaitsevia ja hyväksyviä, kaikenlaiset ihmiset otetaan vastaan mielipiteineen ja kokemuksineen ja se on minusta upeaa, keskustelufoorumit kun tuppaavat olemaan vihamielisiä taistelukenttiä. Tietyissä blogeissa on aina pakko käydä katsomassa ja sitä oikein odottaa, että mitähän uutta, kun huomaa jonkun lempibloginsa päivittyneen.
  Olen huomannut loppuvuotta kohti suosikkilistani kasvaneen ja kasvaneen, hirveästi hyviä blogeja ja tämä yksi niistä. Hyvää uutta vuotta ja jatketaan samaan suuntaan,
  -minh-

  By Anonymous minh, at 3:44 PM  

 • Eilen luin kommentit suuresti ilahtuen, nyt nämä tämänkertaiset toivat minulle liikutuksen ja kiitollisuuden tunteet. Jatkan ehdottomasti kirjoittamista. Hyvää uutta vuotta kaikille.

  By Anonymous kops, at 4:08 PM  

 • Hyvä kirjoitus, hyviä kommentteja!

  Meillä päin lapsuudessa sanottiin, että "Kääkee, kääkee!" Eli käykää! :)

  Oikein hyvää uutta vuotta!

  By Anonymous Herkku, at 7:48 PM  

 • Yhdyn edelliseen kommenttiin. Hyvää uutta vuotta, Kops.

  By Anonymous Anonymous, at 8:48 PM  

 • Meillä Etelä-Karjalassa sanottiin myös aina, että käyhän/käykäähän talossa. Ja siellä elettiin myös sen mukaan, ei haitannut vaikka oli siivouspäivä tai muu huiske meneillään, keittiön pöydän ääreen mahtui aina hetkeksi istumaan.
  Pidän ihan erityisesti blogeista, joissa kommenttiosastoa ei voi ohittaa. Siellä ne ajatukset jäsentyvät ja lähtevät lentoon ryhmätyönä, siellä tutustutaan, lohdutellaan, onnitellaan ja pahoitellaan. Ihan kuin oikeassa elämässä - tuntuvat olevan aika usein naisten blogeja, joissa tällä tavalla istutaan yhteisen pöydän ääreen juttelemaan.
  Anni

  By Blogger ah, at 12:45 AM  

 • Rauli Moraalin sivuilta löysin tänne. Tulen toistekin.

  By Anonymous Kirsti, at 8:22 AM  

 • Hauska tavata, uudet kävijät! Käyn teilläkin.

  By Blogger Kops, at 2:54 PM  

Post a Comment

<< Home