Kops

Saturday, December 03, 2005

JUMBOSSA OSTOKSILLA

Vapaa lauantai ilman tapaamisia. Lähdimme ostoskeskus Jumboon heti aamusta. "Hetillä" tarkoitan että heti kun avasivat. Sen hedimmin sinne ei kannata pyrkiä.

Joko joulu on tullut lahjoineen? Ensimmäisessä aulassa ojennettiin kaksi pulloa uutta jääteetä, sitruunaa ja persikkaa. Kiitin iloisen yllättyneenä sydämellisesti. Pulloja jakava tyttö katsahti hiukan hämmästyneen näköisenä. Näinhän se oli että muu yleisö sai hädin tuskin kiitosta kitusistaan, saati sitten ilon ilmauksia. Onpa turtunutta väkeä tämä Suomen kansa. En aina tunne tätä alavireistä aladobia kodikseni.

Minulla oli hauskaa kuin lapsella karkkikaupassa. Katselin Kirjatorilla tuttujen kirjailijoiden teoksia, Wayne W. Dyer, Liisa Keltikangas-Järvinen, Dostojevski. Ostin Bertrand Russellin Länsimaisen filosofian historian ja Mari Aulangon teoksen Työ ja elämäni sekä taskuun mahtuvan muistilehtiön. Kirjoittajalla on aina oltava kynä ja paperia mukanaan jotta saa ideat tuoreeltaan muistiin. Kassalla hymyilin ostoksiini tyytyväisenä ja sain lahjaksi ison ostoskassin.

Kierros jatkui näyteikkunoiden somistuksia ja tavaraa ihastellen. Punaista lasia, asitikkaasti puettuja mallinukkeja, Pentikin ja Marimekon liikkeet, ravintoloita, kahviloita, Stockmannin ylellinen kosmetiikkaosasto ja hyvin varustettu Stockmannin Herkku. Maistiaiset alkoivat leivistä, jatkuivat juustoihin ja ilmaiskierroksen kruunasivat kahvimaistiaiset ja kiva esittelijä. Ilmainen oli ehkä siinä kohdassa hivenen liioiteltu ilmaus. Ostimme paketin uutuuskahvia, tummapaahto Presidentti, jota emme muuten olisi ostaneet. Leipää ja juustoa olisimme muutenkin ostaneet. Juustoallasta täyttävä myyjä hymyili kun ääneen kiittelin juustovalikoimaa. Kassalla sanoin että olipa isot valikoimat kaikkea erikoista syötävää, mihin kassaneito kieltämään että ei saa houkutella. Muutin jutun silmänruuasta kertomiseksi. Heh.

Lahjominen jatkui. Käteen pistetiin uloskäynnin vieressä kangaskassi jossa oli kaksi erilaista uutuuskastiketta, gorgonzola ja Red Thai curry. Poistuimme juuri kun iso ruuhka oli alkamassa.

Tuosta tavaranpaljoudesta tuli mieleen että on aika alkaa keräillä kaapeista käyttämätöntä tavaraa Pelastusarmeijaan joulupataan vietäväksi. Lahja ansaitsee vastalahjan, mutta voi sen niinkin hoitaa että antaa tarvitseville eikä niille joilta lahjan on saanut. Silloin Maailmankaikkeus pääsee parempaan tasapainoon.

Jos kommentin jättäminen ei onnistu, kokeile sähköpostia kops@ren.to

Asetukseni saattavat olla taas pielessä Bloggerissa.

3 Comments:

 • Hyvin toimii kommentointi! Niin, halusin vain sanoa, että Pelastusarmeija on hieno juttu ja maailmankaikkeus antaa aina takaisin muodossa tai toisessa. Ja varmasti jokaisen ystäväpiiristä löytyy joku, joka tarvitsee vanhan hyvän villapaidan tai pieneksi käyneet saappaat, kun vain pitää silmät auki. Silläkin tavalla voi auttaa, eikä vain joulun alla.

  By Anonymous Kuusenkerkkä, at 7:40 PM  

 • Wiisaasti puhuttu. Kertoilen myöhemmin lisää auttamistouhuista. Blogissasi on kaunis kuusi. Ehdin aamulla käydä vain pikaisesti mutta vein sen kuvan muistissani mukanani lenkille missä kertoilin puolisolle nimimerkistäsi ja kuvasta. Havaitsin kaikki kuuset tänään.

  Kiitos kommentin jättämisestä. Sain samalla tietää että systeemi toimiin. Teit päivän hyvän työn!

  By Blogger Kops, at 1:57 PM  

 • ;-))

  By Anonymous Kerkkis, at 5:58 PM  

Post a Comment

<< Home