Kops

Sunday, December 11, 2005

HENKISYYS

Henkisyys on muun muassa sitä että pääsen vaihtamaan ajatuksia kunnianarvoisan kollegan kanssa lähtemättä fyysisesti paikaltani täältä vastaanotoltani. Viittaan kallonkutistajatoveriini blogissa nimeltä Katkeilevaa ajatusvirtaa. Hän käsittelee tuoreessa kirjoituksessaan henkisyyttä sekoittaen sen sopivasti hengellisyyteen ja niiden eri puoliin. Uskonto tulee usein mieleen heti kun mainitsee sanan henkinen. “Ei elämästä selviä hengissä” on taas niitä osatotuuksia, joihin Kops huomauttaa että se on vain yksi puoli asiasta. Kun kuolema tulee, ja ruumis maatuu, se voi olla kaiken loppu, tai sitten henki jää eloon ja siirtyy kevyesti muualle. Siis toisaalta sanotaan “Paha auto-onnettomuus, kuljettaja menetti henkensä” ja toisaalta henki lähti... lähti minne? Henki eli sielu siirtyi tuonpuoleiseen. Kovin on moniselitteistä ihmisen puhe.

Lääkäri hoitaa ihmisen kehoa, psykologi, terapeutti tai pappi auttaa pääsemään henkiseen hyvinvointiin. Jos noita pitää puppuna, voi saada apua henkiseen ylikuormitukseen firman jaksamisvalmentajalta. (Kops on sellainen.)

Henkeni jää nyt leijumaan tänne Blogburgiin, mutta kehoni lähtee läpsimään ulos ja ostariin jatkojohtoa etsimään. Pitäähän joulukuuseen saada valot. Pikaterapeutti valaisee ja valaistuu. Airam!

5 Comments:

 • Auts, kun keppi osuikin taas kipeästi ytimeen; henkisyyteen ja minun kohdallani nimenomaan sen vajavaisuuteen. Harmillista on, että on tuo oikea elämä, todellinen maailma ja ei voi täysin upota, paeta tänne virtuaaliseen. Airam ja voimaa!

  By Blogger sumea, at 11:03 AM  

 • Hauskaa että en itse mieltänyt kirjoitustani mitenkään hengelliseen vivahtavaksi, mutta nyt kun mainitsit niin luin sen uusilla silmillä. Toden totta, miten lähellä henkisyys ja hengellisyys ovatkaan toisiaan. Yritin tehdä hengenkevyttä hengentuotetta, joka saisi kevyen hymynväreen karehtimaan lukijan huulilla, vaan taisi hengentuotteeni huokaista lyhyeen kuin kanan lento. Parempi ehkä minunkin hankkia lisää airamia henkeni valoksi. t. Ajatus

  By Blogger Ajatusvirta, at 11:07 AM  

 • Terveisiä rautakaupasta. Jatkojohtoa löytyi, ruskeaa, samoin ruskea plugi jotta ei stikkaa silmään lattialta niin paljon kuin valkoinen, ja kullanvärinen töpseli. Kohta kuusi syttyy. Sumea valaistuu ja Ajatusvirtaan saadaan lisää poweria. Varokaa sähkötuolieffektiä.

  By Blogger Kops, at 2:07 PM  

 • Joulumieleni noussee, kun kuvittelen, että jossakin ainakin jossakin syttyvät jouluvalot. Ja koitan varoa ECT*:tä.

  (*=Sähköshokkihoito. Käytetään joskus mm. vaikeissa masennustiloissa ja katatonisessa skitsofreniassa.)

  By Blogger sumea, at 2:54 PM  

 • No siinäpä vasta vinkki PIKAterapeutille, mutta pitää kutsua sähkömies, kun ei itsellä ole valtuuksia ja lisenssiä moiseen. Tuossa olisi taas materiaalia lavakoomikon esitykseesi, Sumis. Voi että alkaa jo naurattaa valmiiksi. Ne ovat sitten loistavia esityksiä. Pitääkin kertoilla Blogistanilaisille. Laitan vaikka "menovinkit".

  By Blogger Kops, at 4:55 PM  

Post a Comment

<< Home