Kops

Sunday, December 04, 2005

AJATTELEVA OLENTO

Ihminen on filosofi. Pohdimme olevaista ja syntyjä syviä jo lapsina. Ihminen on psykologikin. Havainnoimme itseämme ja muita. Ajatukset risteilevät aamusta iltaan, illasta aamuun. Nuo ajatukset osa meistä pitää itsellään, osa puhuu niitä ulos, osa kirjaa ne luettavaan muotoon.

Kirjoittajat levittävät ajatuksiaan eteenpäin. Ajatukset saattavat vaikuttaa lukijoitten ajatteluun. Onko vaikutus hyvä vai huono?

Mikä on panokseni blogimaailmassa? Rakennanko parempaa Blogistania? Revinkö alas huonoja rakenteita? Tullaanko sivuilleni rauhoittumaan ja virkistymään, vai suuttumaan? Koetaanko tunnelma kohottavaksi, elähdyttäväksi, valoisaksi? Paraneeko ryhti vai jääkö lukija roikkumaan kuin märkä sukka narulla?

Tiedän millaisissa blogeissa itse viihdyn. Palaan aina uudelleen suosikkieni luokse. Niille on yhteisenä neljä ominaisuutta:

- Kirjoittajat ovat älykkäitä ja oivaltavia.
- He ovat onnistuneet luomaan myönteisen ilmapiirin.
- Aistin heissä ihmisyyttä ja muista välittämistä.
- He eivät polje paikallaan vaan kehittävät ja kehittyvät.

He tietävät keitä he ovat koska käyn koputtelemassa heidän blogiensa ovelle ja pyytämässä lisää kirjoituksia... En tarkoita kopautusta vaativaksi vaan kannustavaksi. Kops! Kirjoittajan ei kannata väkisin suoltaa tekstiä ulos, jos se merkitsee sitä että ei ehdi tehdä siihen vaadittavaa ajatustyötä. Sitä paitsi lukija ei ehdi sulattaa lukemaansa jos tekstiä tulee liikaa. Paras blogipostaus lienee lyhyt lastu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home