Kops

Friday, December 09, 2005

AJANKÄYTTÖ, AJANSÄÄSTÖ, AIKAPULA

Aika kuluu käytimme sitä tai emme. Annan pienen esimerkin siitä miten ihminen tekee itselleen kiirettä kuluttamalla aikaansa väärin. Asiakkaan ja minun pitäisi varata hänelle seuraava aika. Otamme kalenterit esiin ja hän alkaa luetella mitkä torstait eivät sovi hänelle ja mistä syystä. Aika kuluu turhuuteen.

Paitsi että pikaterapeutti Kops sanoo heti kärkeen: Kerro mikä torstai sopii. Minulle sopivat kaikki paitsi 15.12.

Yleensä ottaen kielteisyys vie aivan hirveästi aikaa ja energiaa. Kun oikein olan takaa luetteloidaan mitä EI voi tehdä, selitetään miksi ja millä tavalla asiat ovat huonosti, torjutaan ja kielletään, lannistus valtaa sekä puhujan että kuulijan. Hartiat painuvat lysyyn, askel tulee raskaaksi ja laahustavaksi. Mutta heitäpä painolasti pois niin hommat hoituvat keveästi hauskasti. Jää hyvä mieli. Ryhti paranee.

Lisää aika-aihetta tulevissa postauksissa. Kops kirjoittelee viikonloppunakin. On keksinyt keinot saada aikaa kirjoitteluun. Aikaahan meillä kaikilla on. Erona se mihin sen käytämme, ja miten hyvin jaksotamme työn, levon ja vapaa-ajan.

5 Comments:

 • Minun ongelmani on aika. Minulla on sitä on aivan liikaa. Minulla ei ole koskaan kiire ja tunnen itseni siitä syystä poikkeavaksi ja erityisesti epätärkeäksi, kun seuraan maailmanmenoa ja ihmisiä, joilla on aina kiire jonnekin. Tosin minä en tee juuri mitään, esim. en koskaan katso televisiota. Minulle ei ole menneisyyttä, ei tulevaisuutta, on vain tämä hetki, joka on ikuisuus. Kirjoitinkin ehkä jo, että väärä aika, väärä paikka, väärä elämä, väärä minä.

  By Anonymous Anonymous, at 3:32 PM  

 • Ahaa, aikaongelma mutta käänteisenä. Ongelma ei ole se että aikaa on liikaa tai liian vähän, vaan se että ei osaa käyttää aikaa hyödyksi, iloksi jne. johonkin rakentavaan. Aika ei ole väärä, vaan ajattelutapa. Ainoa kunnollinen ajattelutapa on kiinnittää huomio siihen mitä VOI tehdä, siihen mikä on hyvää. mistä seuraa hyvää, mistä tulee hyvä olo.

  Kirjoittelen vielä lisää tästä aiheesta. Minulla on siihen aikaa ja halua. Ja aineistoa. Tulit oikeaan paikkaan, ja oikeaan aikaan, hyvä Sumea!

  TV:ohjelma suositus: Dr Phil Show,
  toisin kuin Kops, hän ei kopauta, vaan antaa navakan potkun perstaskun kohdalle aina kun esiintyy tuloksetonta vuodatusta.

  By Blogger Kops, at 4:24 PM  

 • Potku persauksiin tai mottaus turpaan; niitä olenkin aivan liian harvoin saanut herätäkseni elämään. Television katselu - ainakin kun se päällä - on jotenkin liikaa nykyisessä mielentilassani. Dr. Philkään ei ole tuttu.

  By Anonymous Anonymous, at 4:46 PM  

 • Jos telkkaria katselee kun se ei ole päällä - jaa, se kysyy mielikuvitusta.

  Suosittelen Dr Philiä lämpimästi. Luulin ensin että on joku huuhaa-pelle, mutta se on ihminen joka saa miehetkin kiinnostumaan ihmissuhteista. Wow! Ja mikä muutos ihmisissä jotka ovat hänen painonpudotusohjelmassaan - en tarkoita vain ulkonäössä, vaan onnellisuudessa.
  Mykistyn kunnioituksesta.

  By Anonymous kops, at 5:02 PM  

 • Television katselu pimeänä sujuu sujavasti myös masentuneelta. Ai-ai... nyt tämä terapia alkaa muuttua entistä tukalammaksi. Vielä painoonkin puututaan; enhän paina vielä edes 100 kg. Mutta enää on vain piirun verran vajaata siihen. Apua... ethän hylkää minua tämän tunnustuksen vuoksi. Vihaan habitustani joka suhteessa enkä vähiten tämän massan vuoksi.

  By Anonymous Anonymous, at 6:03 PM  

Post a Comment

<< Home