Kops

Monday, December 19, 2005

AJANKÄYTÖN ONGELMAT

Minulla ei ole juuri koskaan kiire. Työ edistyy siitä huolimatta vauhdilla. Tunnen erinäisiä ihmisiä joilla on kaiken aikaa mieletön vauhti päällä, eikä heidän työnsä silti edisty. Osa työtäni on tarkkailla ihmisiä ja heidän tehokkuuttaan. Huomaan kirjaavani noita havaintoja automaattisesti työn ulkopuolellakin.

Ystäväni Charlotta ja minä valitsimme äitienpäiväkortteja kaksipuolisesta telineestä. Poimin siitä sopivat kortit äidille, anopille ja isoäidille parissa minuutissa. Charlotta tarvitsi yhden kortin. Hän kävi läpi kaikki kortit ensin kertaalleen ja alkoi sitten tehdä valintaa perusteenaan, mistä kortista äiti pitäisi. Niitä löytyi muutama. Seuraava tehtävä oli eliminoida kortti jonka Charlottan sisko saattaisi ostaa, jotta he eivät lähettäisi samanlaista korttia. Minä katselin sillä aikaa lehtihyllyjä ja tarrahyllyä, jotta en olisi tyhjän panttina odotellut. Luin pari lehtiartikkelia ja tutustuin uusiin lehtiin. Vähän aloin tuskastua ennen kuin valinta oli tehty, mutta se hetki koitti lopulta. Sitten kassalle.

Sueraavaksi suuntasimme kulkumme tavarataloon. Silmäni levisivät hämmästyksestä kun Charlotta purjehti kuin magneetin vetämänä telinettä kohti joka pursuili äitienpäiväkortteja. “Mitä sinä sinne menet?” kysyin silmät hämmästyksestä pyöreinä. “Öh” hän kakisteli, “ajattelin vain katsoa olisiko siellä ollut joku vielä hienompi kortti”.

_______________________________________________________

Ratkaisuja aikapulaan: Nopeat päätökset ja sitten seuraavaan asiaan. Keskittyminen kulloiseenkin tehtävään. Päättäväisyys. (Ns. putkiaivot)

Tapoja aiheuttaa itse kiirettä: Turha vitkastelu ja saamattomuus. Aikaansaadun päätöksen katuminen. Soutaminen ja huopaaminen. Kyvyttömyys päättää.

2 Comments:

 • Ai kun mielenkiintoinen aihe! Voisin tästäkin blogiini kirjoittaa, kuinka aikaa ei voi hallita, ainoastaan itseään :)

  Samat syyt asettaisin merkittävimmiksi saavuttamisen esteiksi. Kiistatta se ettei aloitakaan, haittaa valmistumista eniten, niin uskomattomalta kuin se saattaa kuulostaakin.

  Onneksi aika ei voi loppua.

  By Anonymous M.A., at 12:13 PM  

 • Tervetuloa pikaterapeutti Kopsin vastaanotolle, uusi asiakas. Niin, AIKA on mielenkiintoinen pohdinnan aihe.

  Jaa, AIKA onkin nyt lopussa. Voitte ottaa uuden AJAN sihteeriltä.

  Käyn sillä AIKAA lukemassa kiinnostavaa blogianne...

  By Anonymous kops, at 3:19 PM  

Post a Comment

<< Home