Kops

Tuesday, November 22, 2005

UNIKIRJATKO HÖPSISMIÄ?

Unikirjat ovat aina edustaneet minulle höpsismiä enkä halua tarttua niihin näppylähanskoillakaan. Vääntelehdin kiusaantuneena tuolillani jos joku seurassa alkaa kertoa uniaan ja tulkita niitä. Eräänä päivänä jokunen kuukausi sitten tulin kuitenkin poimineeksi käteeni erilaisen uniopuksen josta lässytykset puuttuivat.

UNEN NÄKEMINEN Anuirmeli Sallamo-Lavi (Gummerus Kustannus Oy)

Luin kirjan ahmimalla. Se kiehtoi mieltäni ja kohta sen luettuani näin kuin tilauksesta painajaisunen. Unessa pystyin kirjan innoittamana ottamaan tilanteen kontrollin omiin käsiini. Heräsin tukka pystyssä mutta voittajan tuntein. Yleensä en näe painajaisia, enkä muutenkaan muista uniani juuri koskaan. Äskeinen todistaa mielestäni sen että unet kumpuavat omasta itsestä, koetusta ja luetusta. Unia pitää peilata omaan elämään, omiin toiveisiin ja pelkoihin.

Tuosta tulee uutta toivoa niille jotka kärsivät painajaisista. Kirjoittaja ohjaa unennäkijän tutkiskelemaan omaa sisintään. Unien ymmärtäminen eheyttää. Painajaisista voi päästä eroon kun käsittää ne. Unien selityksiä ei tarvitse hakea verhotun salaperäisestä symboliikasta. Voi harjoitella vaikka puoliunessa tai päiväunissa. Aloita haaveunista ja testaa miten pystyt ohjailemaan mielikuvien kulkua. Jos on totta että harjoitus tekee mestarin, pian pääset vaikuttamaan yöllisiinkin uniin.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home