Kops

Monday, November 28, 2005

MITÄ TE SIINÄ KAATUILETTE?

Viikonloppuna kuljeskelin Blogistania ristiin rastiin. Vierailin runoilijoiden blogeissa, Espanjassa ja Ranskassa asuvien suomalaisten sivuilla, jännässä uskontoblogissa, ja luin lukiolaisen tytön verkkopäiväkirjamerkintöjä. Mark-Anthony ei ollut päivittänyt. Koputtelin turhaan hänen bloginsa ovella.

Blogi nimeltä "In This World but not of it" sisältää kertakaikkisen riemastuttavaa kuvausta siitä miten tyttö säilyttää oman itsensä ja oman uskonsa yltiöuskovaisten ja käännyttäjien keskellä. Hurrasin hänelle mielessäni kun luin herätyskokouksesta jossa mummot kaatuilivat lattialle hurmoksessa ja tyttömme vaan tökötti seisomassa. Olipa joku pappi tai mikälie yrittänyt häntäkin tönäistä kumoon. Hänen viimeistä edellinen postauksensa on vuoropuhelu hänen ja parin jehovantodistajan välillä. Elävästi kirjoitettu.

Usko on hieno asia, mutta jotkut uskovaiset ja jotkut lahkot pitäisi kieritellä jauhoissa ja paistaa voissa. Buddhalaisuus ei ole uskonto. Ehkä se minua siksi niin miellyttääkin. Voi rauhassa elää elämää, tehdä hyvää, kehittää itseään ja harjoittaa lähimmäisenrakkautta ilman hurskastelua ja lattialle kaatuilua tai rituaaleja. Lattialla makaavia buddhalainen pikaterapeutti kopauttaa kepillä: Ylös siitä ja töihin!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home