Kops

Friday, November 18, 2005

KOPUTTELUA

Ioanna Salajanin buddhalaisissa sarjakuvissa munkki yrittää saada ykkösoppilastaan valaistumaan omalaatuisin menetelmin, pyrkimyksenä että nuorukainen oivaltaa itse, eikä saa valmista oppia Mestarilta. “Voi mestari, pääni on ihan tyhjä, vailla mitään ajatuksia.” Munkki kopauttaa oppilasta kepillä päähän. - Kops - “No eiköhän siellä nyt ole jotain.” Turhanpäiväinen vuodatus loppuu siihen. Ajatukset saavat uuden suunnan.
___________

Life is here now.
Don’t waste it.

___________

Menin Jupukkaa katsomaan ja heti hän kysyi onko se yksi blogilainen jo tullut takaisin maakuopasta kirjoittamaan blogiaan. Sanoin että olin käynyt koputtamassa mutta en tiedä tilannetta tällä hetkellä koska kopauttelin parissa muussa blogissa eilen.

Jupukka sanoi pohtineensa maakuoppaa. Se voisi olla mukava paikka viivähtää hetki. Vähän evästä, taskulamppu ja jotain ajattelemisen arvoista luettavaa. Lapsina luettiin Viisikkoja peiton alla taskulampun valossa kun äiti oli käskenyt sammuttaa valot illalla.

Tuossa vaiheessa viereisen sängyn potilas nousi puoleksi istumaan: “Hei, mä luin lapsena Seikkailu-sarjaa peiton alla taskulampun valossa!” Yhteinen muisto sai meidät kaikki hymyilemään.

1 Comments:

  • Kiitos kutsusta, tulen varmaan toistekin!

    By Blogger Sari, at 9:56 PM  

Post a Comment

<< Home